Moderator: Moderatorzy
Zakocona pisze:Ogłupiałam po otrzymaniu wyników z Niemiec. kreatynina i mocznik są zupełnie, odwrotnie inne.
Podaję w jednostkach SI. W nawiasach norma.
U weta :
Kreatynina 327 (212)
mocznik 18 (12,9)
Wyniki z labu:
kreatynina 265 (212)
mocznik 22 (13,5).
Normy też są jakieś inne.
Zakocona pisze:...
Jak to jest? przecież u weta to też maszyna była ustawiona na parametry kocie.
Surowica była ta sama w obydwu badaniach.
MaryLux pisze:Ratunku, co robić? Mój Psot ma problem, wet początkowo podejrzewał tylko pęcherz, choć kiedyś już były problemy z nerkami. Wczoraj zrobiliśmy profil nerkowy, potas poniżej normy (trochę), mocznik i kreatynina ponad 3-krotnie przekraczają normę. Wet siedzi i płacze (![]()
![]()
), a ja nie wiem, co robić. Nie jest to jakiś tam weterynarzyna, moją alergiczną Kulkę od 7,5 roku (tyle trwa jej choroba) utrzymuje w dobrym stanie, ale teraz tylko ręce rozkłada.
Slonko_Łódź pisze:Jakaś tu taka dziwna cisza panuje ostatnio..... Proszę odmeldować wszystkie koty bo mnie już zaczyna niepokoić brak wiadomości![]()
...
Są wyniki Tigi i są gorsze Kreatynina już prawie 12, a więc gorzej niż na początku. Mocznik tez podskoczył. Jestem załamana. A ona się tak dobrze czuje, je, tuli, jest żywa i ciekawa...
Ona bierze teraz: furosemid (dziś trzeci dzień, bo dostała z powrotem), ipakitine, fylofane (?) i benakor. Zobaczymy. Szczy jak dzik, normalnie nigdzie sie nie da usiąść. Bo jak pojdzie, to caly pęcherz naraz. A i na buty sie dostanie, wszedzie.
Szalony Kot pisze:Powiedzcie, co to ten fylofane?
Czy benakor powinien być podawany równolegle z furosemidem, skoro oba są moczopędne (tak?)?
Szalony Kot pisze:Zasugerowałam Marcie posiewowe badanie moczu, żeby wykluczyć zapalenie pęcherza - albo żeby najlepiej dobrać antybiotyk. To dobrze?
Zęby są do usunięcia, to wiemy. Ale na te 500-600 pln jednorazowo to kasy nie mamy na bank, nie teraz.
Co jeszcze...?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości