Moderator: Moderatorzy
dorot pisze:A jednak się melduję w tym wątku z moją Hieną. W telegraficznym skrócie, cukrzyca została zdiagnozowana w sobotę. Wcześniej, kilka miesięcy temu podczas badań miała poziom cukru 180 jednostek. Miałam ją odchudzić bo istniało zagrożenie cukrzycą, z początku mała ładnie chudła, ostatnio jednak miałam kilka służbowych wyjazdów i Hiena została przekarmiona, wróciła do poprzedniej wagi. W poprzednią sobotę byłam wyczyścić jej kamień z zębów, przy okazji miała pomiar cukru we krwi - 324 jednostki. Niedobrze, ale było przypuszczenie, że ona tak przy środkach usypiających miała. W tą sobotę poziom cukru wynosił 232 jednostki, pozostałe badania krwi też zostały zrobione - podobno ładne są i nie ma jeszcze żadnych zmian w narządach wewnętrznych ( pod linkiem ddh są wyniki badania) . Hienka będzie teraz na karmie Diabetic RC, na razie insuliny nie będzie dostawać ( myślicie, że będzie w przyszłości?). Czekam na glukometr, ciekawa jestem ile będzie mieć na czczo glukozy. Trochę się boję, że moja mała dzicz nie zechce współpracować przy pomiarach.
Fajnie, że ten wątek istnieje, nadal się przez niego przekopuję, żeby wiedzieć, co się dzieje, jak się leczy, na co zwracać uwagę. Na razie niewiele wiem.
dorot pisze:Fajnie, że ten wątek istnieje, nadal się przez niego przekopuję, żeby wiedzieć, co się dzieje, jak się leczy, na co zwracać uwagę. Na razie niewiele wiem.
Tinka07 pisze:Agnieszko, znów zabrakło mi czasu, żeby odpisać na Twój postNa razie tylko jeden króciutki komentarz. Nie wiem, o które konkretnie sprzeczne wskazówki w tym wątku Ci chodzi, ale większość z nich, które zauważyłam, wynika po prostu z niewiedzy.
dorot pisze:A jednak się melduję w tym wątku z moją Hieną. W telegraficznym skrócie, cukrzyca została zdiagnozowana w sobotę. Wcześniej, kilka miesięcy temu podczas badań miała poziom cukru 180 jednostek. Miałam ją odchudzić bo istniało zagrożenie cukrzycą, z początku mała ładnie chudła, ostatnio jednak miałam kilka służbowych wyjazdów i Hiena została przekarmiona, wróciła do poprzedniej wagi. W poprzednią sobotę byłam wyczyścić jej kamień z zębów, przy okazji miała pomiar cukru we krwi - 324 jednostki. Niedobrze, ale było przypuszczenie, że ona tak przy środkach usypiających miała. W tą sobotę poziom cukru wynosił 232 jednostki, pozostałe badania krwi też zostały zrobione - podobno ładne są i nie ma jeszcze żadnych zmian w narządach wewnętrznych ( pod linkiem ddh są wyniki badania) . Hienka będzie teraz na karmie Diabetic RC, na razie insuliny nie będzie dostawać ( myślicie, że będzie w przyszłości?). Czekam na glukometr, ciekawa jestem ile będzie mieć na czczo glukozy. Trochę się boję, że moja mała dzicz nie zechce współpracować przy pomiarach.
Fajnie, że ten wątek istnieje, nadal się przez niego przekopuję, żeby wiedzieć, co się dzieje, jak się leczy, na co zwracać uwagę. Na razie niewiele wiem.
Liwia pisze:dorot pisze:A jednak się melduję w tym wątku z moją Hieną. W telegraficznym skrócie, cukrzyca została zdiagnozowana w sobotę. Wcześniej, kilka miesięcy temu podczas badań miała poziom cukru 180 jednostek. Miałam ją odchudzić bo istniało zagrożenie cukrzycą, z początku mała ładnie chudła, ostatnio jednak miałam kilka służbowych wyjazdów i Hiena została przekarmiona, wróciła do poprzedniej wagi. W poprzednią sobotę byłam wyczyścić jej kamień z zębów, przy okazji miała pomiar cukru we krwi - 324 jednostki. Niedobrze, ale było przypuszczenie, że ona tak przy środkach usypiających miała. W tą sobotę poziom cukru wynosił 232 jednostki, pozostałe badania krwi też zostały zrobione - podobno ładne są i nie ma jeszcze żadnych zmian w narządach wewnętrznych ( pod linkiem DDH są wyniki badania) . Hienka będzie teraz na karmie Diabetic RC, na razie insuliny nie będzie dostawać ( myślicie, że będzie w przyszłości?). Czekam na glukometr, ciekawa jestem ile będzie mieć na czczo glukozy. Trochę się boję, że moja mała dzicz nie zechce współpracować przy pomiarach.
a cukier w moczu obecny?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości