Z tego co wiem, Famidynę trzeba też ostrożnie stosować w przypadku przebytej choroby wrzodowej żołądka lub dwunastnicy, niewydolności wątroby i nerek, ale za to jest ona wydalana z moczem w postaci nie zmetabolizowanej.
My podajemy, jak jest potrzeba, Cerenie w zastrzykach (najczęściej do kroplówki), bo chłopak dobrze na nią reaguje. Na początku gdy często wymiotował braliśmy mały zapasik z lecznicy. Tylko, że tego się nie kupi bez recepty w aptece a Famidynę tak.
ani_ pisze: Mam takie marzenie, chciałabym, żeby dociągnęła jeszcze do następnego lata. Dla niej niestety to kawał czasu.
Piękne marzenie, nasze jest podobne.
Czarnuszek6 pisze:Dostał jeszcze PERITOL.
'Efektem ubocznym' Peritolu jest pobudzenie apetytu. My też go stosujemy. W naszym przypadku szybko działa, efekt już po około 20-30 min po podaniu, tylko mam wrażenie, że chłopak je wbrew sobie. Dosłownie zje 3 chrupki odchodzi, kładzie się za 2 minuty, znowu do miski 3 chrupki i tak kilka razy.
Czarnuszek6 pisze:1. Czy ALUSAL zastępuje funkcje AZODYLU ? (wiem, mogę wyczytać, przepraszam że wciąż pytam ale non stop zajęta przy kiciusiu.
Według mojej wiedzy, Alugastrin i Alusal, mimo innych substancji czynnych, dają ten sam 'efekt uboczny' wyłapują fosfor (o głównym zastosowaniu nie pisze). Azodyl natomiast działa na innej zasadzie jest to probiotyk, którego bakterie mają za zadanie obniżyć zawartość toksyn mocznicowych. Azodylu i Alusalu nie stosuje się wymiennie; Alusal i Alugastrin i inne tego typu tak.