Moderator: Moderatorzy
Ja też nie.Izabela pisze:Nie jestem lek wet,..
Możesz natomiast skopać jej tyłek, czy cóś. Uważam, że życie Ludmiła obecnie jest zagrożone i też wolał bym się mylić. Jeśłi wetka nie wiem o maksymalnym możliwym stężeniu hemoglobiny i przeprowadza weryfikacji wyników uzyskanych badań pod tym kątem (bo skąd niby ja mam wiedzieć, czy surowca jest lipemiczna etc.), oznacza to, że nie bardzo wie co robi. Zadał bym jej kilka pytań - np. na jakiej podstawie włączyła cefalexim mając przed nosem antybiogram. Proszę bardzo, ona jest dyplomowanym wetem, więc merytoryczna argumentacja powinna być dla niej bezproblemowa. Nie zdażyło mi się jeszcze takowej przeczytać. Gdy ja mam wątpliwości wobec propozycji moich wetów, zadaję pytanie "Dlaczego?". Oni zawsze potrafili udzielić mi wyczerpującej odpowiedzi. Między innymi pamiętam wypowiedź dr. Włodarczyka, który powiedział mi, że sama cefleksyna jest za słaba do leczenia UTI. Można jej używać tylko w połączeniu z innymi lekami. Literatura potwierdza te słowa.Izabela pisze:... nie znam się lub też boję się cokolwiek radzić, aby nie spotkać się z oporem lub krytyką. Rano rozmawiając z Szejbal zacytowałam Ciebie: Ludmił nie przeżyje wetki idiotki. Obym się myliła. ...
PcimOlki pisze:Klepnij papier jak dorwiesz. Postaram się jutro poczytać coś i wysnuć jakieś teorie z których można by uzyskać punkt wyjścia do dalszej analizy.
najszczesliwsza pisze:Izabela pisze:Wiem, że są gorsi, co nie zmienia faktu, że Ludmił potrzebuje opieki lekarskiej.
Naprawdę?
Izabela czy twoje posty coś wniosą?
Szejbal i nie tylko Szejbal działa.
Za późno. Ludmił powinien mieć zrobione badania natychmiast. Powinna być przygotowana opcja transfuzji, zależnie od rezultatów morfologii. Kocur powinien być monitorowany w trybie ciągłym. Wątpię żeby przeżył noc.Szejbal pisze:Ludmił jeszcze żyje, walczymy, jutro badania...
PcimOlki pisze:Kocur powinien być monitorowany w trybie ciągłym.Szejbal pisze:Ludmił jeszcze żyje, walczymy, jutro badania...
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 25 gości