Moderator: Moderatorzy
Tinka07 pisze:Agnieszko, o innych środkach oprócz Traumeel i Tolfedyny pisałam Ci na str. 57. Zamówiłam właśnie książkę na temat terapii przeciwbólowej u kotów i psów. Przyjdzie chyba dopiero we wtorek. Może znajdę tam jeszcze jakieś inne możliwości terapeutyczne.
Tinka07 pisze:Halo Kristinbb,
tak na szybko znalazłam dwa linki pokazujące, jak Amerykanie pobierają krew swoim psom do pomiarów glukometrem. Może akurat ta metoda byłaby dla Twojej suni lepsza niż ucho. Czytałam też coś kiedyś o pobieraniu u psa krwi z wargi, nie wiem jednak, czy to dobra metoda, bo wargi są chyba bardzo czułe.
http://www.youtube.com/watch?v=NLhSs1iYmMQ
http://www.youtube.com/watch?v=pAjd7X5d ... re=related
Przeszukaj proszę jeszcze youtube dokładniej, a może znajdziesz więcej filmików. Jeśli okazałoby się, że to cukrzyca, to mogę podesłać Ci sporo linków, ale one są tylko po angielsku i niemiecku![]()
Ciężar właściwy u Twojej suni jest bardzo niski. Nie wiem, co to może być. Może to nerki, a może zupełnie coś innego. Przydałaby się porządna diagnostyka. Najważniejsze chyba teraz, żeby jak najszybciej wykluczyć cukrzycę. Ewentualnie, gdyby się nie udało glukometrem, mogłabyś jutro podskoczyć do apteki i kupić paski do moczu. Jeśli w moczu cukru nie będzie, to pies cukrzycy najprawdopodobniej nie ma. O wiele dokładniejszy byłby jednak pomiar glukometrem.
Pozdrawiam ciepło i cieszę się bardzo, że Pamelka się dobrze czuje![]()
Tinka
EDIT: A czy w badaniach moczu nie było wyników glukozy w moczu?
kristinbb pisze:A moja sunia ma zbadany mocz i waga moczu 1005,
Twoja sunia cukrzycy z pewnością nie ma. Badania moczu cukru nie wykazały, glukometr pokazał 80 mg/dl, a więc sprawdzone podwójnie. Wet pobierze krew i wyśle ją z pewnością do labu. Nie ma jednak takiej możliwości, żeby okazało się, że to cukrzyca. Ale tak naprawdę udałabym się do weta i zrobiła badania kontrolne krwi z uwzględnieniem profilu nerkowego.kristinbb pisze:No i pobrałam krew z łokcia, pięknie się udało.
Wyszło 80 .
Jadła 8 godzin temu.
To nie cukrzyca chyba,
ale coś z nerkami...![]()
U weta zrobię jeszcze raz na cukier,żeby na pewno wykluczyć.
Dziękuję bardzo Tinka07.![]()
![]()
AgnieszkaMo pisze:No nic, dziś mnie olśniło, żeby skontaktować się z onkologiem, który Dudka diagnozował i leczył przy mięsaku, on ma na pewno doświadczenie ze środkami przeciwbólowymi..
wjwj1 pisze:kristinbb pisze:A moja sunia ma zbadany mocz i waga moczu 1005,
Ten ciężar właściwy to jest wynik z paska? Jeśli tak to sprawdziłbym go refraktometrem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości