Edyta i Sebastian - Animonda to porzadna firma - ja stoswalam jako uzupelnienie suchej karmy
nerkowa ma inna konsystencje niz inne mokre- stad koty kotorym nie pasuja pozostale - chetnie ja jedza
Witam:)
Mam pytanie. Czy mozna kotom nerkowym podawac kilka roznych karm dietetycznych. Obecnie daje Kitkowi Hill's k/d, ale nie chce juz jej jesc:/
Zastanawiam sie nad zakupem Animondy i Eukanuby dla nerkowcow, moze w tych zadmakuje:) Pozdrawiam
Bozenaki, oczywiscie można, byleby jadł . W ogóle to koty b.lubią odmiany, przynajmniej moje.Moze cos mu zasmakuje.
Trzymam kciuki za zdrówko Kitka!!!.
witam ponownie.
Jestesmy o 4 tygodniach comiesiecznych badan + usg i mamy metlik w glowie.
powtorka z historii wynikow Joszki:
1.tydzien : kreatynina 4,4 mocznik 176
antybiotyk+krolowki codzienne podskorne+enarenal na obnizenie cisnienie + phytophale
2.tydzien: kreatynina 3,2, mocznik 97 ( krolowki, erenalenal i phytohale)
3.tydzien: kreatynina 3,0, mocznik 160 ( leki bez zmian)
4.tydzien: kreatynina 3,0 mocznik 96( kroplowki co drugi dzien, leki bez zmian)
wyniki USG: nieznacznie powiekszona sledziona i nerki o nieznacznym zapaleniu przewleklym
pytanie co powinnismy robic dalej? Jestem przekonana, ze naszego Kota mozna uratowac przy odowiednim leczeniu. Kochani, poleccie nam dobrego lekarza z Warszawy ktory ma na swoim koncie sukcesy w leczeniu kotow nerkowych. Nie istotne gdzie i za ile.
Nie bardzo wierze w odawanie lekow obnizajacych cisnienie.
Witajcie wszyscy przyjaciele nerkowców!!Blagam pomózcie ratowac mojego Didusia!!!!!!!!!!4 tygodnie temu wykryto u niego niewydolnośc nerek.Wyniki były bardzo zle.Kreatynina 6,87 mocznik 385.Dostal przez tydzień kroplówkę i antybiotyk i miał robione ponowne badania.Okazały sie jeszcze gorsze.Jakby organzim nie odpowiadał na leczenie.Weter.powiedzial że lepiej będzie i tak dalej i tak dalej ale je nie lubie walkowerem oddawać bialej z kosą moich bliskich,Więc walczymy.Tylko że Diduś od 4 dni robi strajk glodowy.Karmię go strzykawką kaszą manna na wywarze ale niewiele to daje.Co robić??????Moze zmiana wter.Bo kurcze do tego chyba trace zaufanie.teraz znowy dal mu kropłowki na tydzień i antybiotyk co 3 dni.A kocinia śpi cały czas bo z głodu i pewno zatrucia mocznikiem jest słabiutki az żal.Poradźcie czym jeszcze karmić i co robić??
kurcze czyli mialam rację że musimy weter,zmienić.On nic takiego nam nie zaproponowal!!!!!!!!Dzisiaj tylko jak pojechaliśmy z tym że kiciak nie chce jeść sprawdził czy nie ma stanu zapalnego w pyszczku i dal na kropłowki na tydzień a kotu podal antybiotyk i witaminy.Moje chude ladaco śpi teraz tak słodko że gdyby nie to że mu żebra mogę policzyć pomyślałabym że nic mu nie dolega.Jutro musze poszukac jakiegoś dobrego i odpowiedzialnego lekarza.!!!!!!!!!Dzieki.Powiedz mi tylko czy myślisz ze z takimi złymi wynikami moja łata kochana ma szanse pobyć jeszcze z nami??
Gama, w niewydolności nerek rokowania ustala się nie na podstawie wyników tylko przyczyny niewydolności.
Trzeba dobrze zdiagnozować, wtedy wet będzie w stanie powiedzieć Ci jakie są szanse na poprawę.
karmę zalecił.Kupiliśmy.Didusiowi smakowala dopóki nie zaczął urządzać tego nieszczęsnego strajku głodowego.A teraz nic.NAwet na swoje smakołyki nie chce patrzeć i to mnie bardzo martwi. A co do ustalenia przyczyn to uslyszałam że Diduś ma swoje lata (przecież to dopiero 9 lat) że ma tendencję do ropni, i to jest prawda.Ilekoroć tylko sie gdzieś zadrasnąl, bądź pobil z kotem zaraz wytwarzal sie ropień.Podobno te zakazenia też przyczyniły sie do obciązenia nerek.No ale chyba nie były bezpośrednią przyczyną??
ja mam pytanie odnosnie diety
Piekna wcina oczywiscie suche nerkowe (ale powoli zaczyna miec go dosc ) ale wogole nie chce jesc mokrego czasami tylko zdaza sie ze dziabnie Renal...co innego moge jej podawac jako mokre i nie szkodzic...wiem ze mieso i serowe rzeczy odpadaja...co wy dajecie do jedzenia swoim kociambrom?
gisha pisze:A jak namoczysz suche? A jakie wyniki?moze niekoniecznie juz dietę trzeba stosować?
trzeba caly czas konsultuje sie ze swoim wetem problem jest taki ze ona "papek" nie rusza dlatego tylko renal mokre czasami toleruje bo tam sa konkretne kawałki