Slonko_Łódź pisze:Adelko myślę, że wyniki wątrobowe mogą być wynikiem narkozy- w końcu to takie jakby "zatrucie"- organizm musi się jej pozbyć tak samo jak toksyn.... Z moich obserwacji wynika, że koty bardzo różnie znoszą narkozy a nawet że ten sam kot różnie znosi poszczególne. Sprawdziłabym za jakiś czas- tydzień.... A co mówiła wetka?
Jeszcze a propos zapalenie pęcherza i struwitów. Kryształy drażnią i kaleczą śluzówkę pęcherza moczowego. Powodują infekcję i BÓL. Sikanie szczypie. Dlatego kicia może wstrzymywać się z sioo- nie koniecznie to od razu zatkanie. Zapytaj weta o środek przeciwbólowy na ten początkowy etap- bo wstrzymywanie niestety nie poprawia stanu pęcherza i nie pomaga niestety w zmniejszeniu "doznań" przy opóźnionej mikcji

Wiem bo sama też przeszłam

Co do watroby to weterynarz tez stwierdziła, że może to byc wynik narkoz ( dwóch w ciągu miesiaca) oraz antybiotykoterapii. Co do leku przeciwbólowego dostała go właśnie wtedy gdy nie mogła się wysiusiać oraz nospę. Teraz siurka ładnie.
Jeśli chodzi o wątrobę to bedziemy kontrolować ale nie za tydzień. Mojemu kotu nie da się pobrac krwi na żywca
Na samą myśl o kolejnym usg czy pobieraniu krwi słabo mi się robi bo już nie chcę kolejnej narkozy a inaczej to nie wiem jak

.
Kota osłonowo na pęcherz dostaje UrinoVet, tam jest glukozamina. Teraz widzę ogromna poprawę w samopoczuciu kota, zrobija sie niesamowicie żwawa tylko to zapalenie ją trzyma

Chyba bedzie zmiana antybiotyku.
Ostatnio edytowano Pon lis 01, 2010 13:43 przez
adelka99, łącznie edytowano 1 raz