Miejmy nadzieję, że kicior wyjdzie na prostą.
Kroplówki ma dożylne, czy podskórne?
Może u Was zostać na stałe, bez wychodzenia na dwór?
Moderator: Moderatorzy
ana pisze:Każdy rozsądny lekarz powie Ci, że "leczy się pacjenta, a nie wyniki".antinet pisze:Masz racje. Ale tutaj chodzi o wyniki badan - nie o samo poczucie kota.
W zaden sposob wyniki badan nie odzwierciedlają stanu kota![]()
Słuchaj, my tu już długo walczymy z problemami nerkowymi naszych kotów. Wiemy, z własnego doświadczenia, że nie wszyscy weterynarze mieli styczność z niewydolnością nerek, więc zwykle leczą wg starych, nieaktualnych procedur.
"Nasi" veci, tzn. sprawdzeni przez nas, a właściwie nasze koty, mają i nowocześniejszą wiedzę, i sukcesy w postaci długo i w miarę komfortowo żyjących po diagnozie pnn pacjentów.
Znajdź lekarza, który nauczy Cię robić kroplówki podskórne. Będziesz je robić sam, w domu. Dla kota z problemami nerkowymi są takim samym elementem codzienności, jak dla cukrzyków pomiary glukometrem i zastrzyki insuliny.
Wiem, że jesteś teraz zdezorientowany i przerażony. Każdy z nas przeżywał to samo. Daj sobie parę dnia na ochłonięcie, a w międzyczasie nawadniaj kota i szukaj lekarza z doświadczeniem z kotami nerkowymi.
Skąd jesteś?
antinet pisze:Niestety nikt w domu nie ma czasu zajmowac sie 24h na dobe kotem.
antinet pisze:Ja wychodze z zalozenia ze lekarz to lekarz i jemu ufam, choc nie kazdy wie wszystko na dany temat...
Kocia Lady pisze: rano pojechałyśmy do pani wet, dostał kroplówki, antybiotyk, i jakieś inne leki, i tak następnego dnia miał usg, stwierdzono powiększone silnie obie nerki, uraz mechaniczny, i zastój moczu w miedniczkach nerkowych, z kolei 3 dnia zrobiliśmy wyniki i wyszły właśnie takie jak napisałam,
ana pisze:Slonko, wrzuć tu jeszcze raz namiary na swojego weta, chłopak może teraz nie mieć głowy do wyszukiwania danych po wątkach. Please?
PcimOlki pisze:Uraz mechaniczny - jak dawno? Nie pasuje do obserwacji zwiększonego pragnienia od kilku miesiecy. Pragnienie obserwowane od kilku mies. wskazuje, że choroba rozwija się od dawna.
Kocia Lady pisze:dziś dałam mu strzykawkę 25 ml convalscence, chyba nie ma przeciwwskazań??
Niezdrowej korygowanej.->Kocia Lady pisze:ok dziękuję za rady, ogólnie muszę ten wątek przestudiować od początku do końca... Książe faktycznie je na co ma ochotę, ale już nie chce tak przeraźliwie na dwór, śpi sobie smacznie, wyciąga się, nie tak jak wcześniej siedział taki zdołowany,,,zgadzam się z tezą, że najważniejsze jak kot jest szczęśliwy, pomimo nawet niezdrowej diety..
Diabeł tkwi w szczegółach.Slonko_Łódź pisze:...Kontrolujemy poziom fosforu wyłapywaczami i tyle. ...
Slonko_Łódź pisze:Już tu pisałam- nawet jeżeli takim karmieniem skracam jej życie to jest to życie szczęśliwe. Bo Yenna jest zadowolona jak ma pełny brzuch i jest to dla niej bardzo ważne
Edyta i Sebastian pisze:Slonko_Łódź pisze:Już tu pisałam- nawet jeżeli takim karmieniem skracam jej życie to jest to życie szczęśliwe. Bo Yenna jest zadowolona jak ma pełny brzuch i jest to dla niej bardzo ważne
Ja chyba jednak ostatnio przesadziłam z tym pełnym brzuchem i Biri w 3 tygodnie przytyła 300 gW poniedziałek badania...
Na szczęście Biri wygląda na szczęśliwą i oddaje się przedziwnym zajęciom...
PcimOlki pisze:Niezdrowej korygowanej.->Kocia Lady pisze:ok dziękuję za rady, ogólnie muszę ten wątek przestudiować od początku do końca... Książe faktycznie je na co ma ochotę, ale już nie chce tak przeraźliwie na dwór, śpi sobie smacznie, wyciąga się, nie tak jak wcześniej siedział taki zdołowany,,,zgadzam się z tezą, że najważniejsze jak kot jest szczęśliwy, pomimo nawet niezdrowej diety..Diabeł tkwi w szczegółach.Slonko_Łódź pisze:...Kontrolujemy poziom fosforu wyłapywaczami i tyle. ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości