Moderator: Moderatorzy
dorot pisze:Mamrot, waga Hieny bez zmian, wczoraj była ważona w lecznicy, 4,36 kg. Dostaje 1,25 jednostki dwa razy dziennie, zawsze ok 7:30. Dawkę tej podaję od kilku dni, chyba pięciu, sześciu, musiałabym w domu w notes zajrzeć, być może potrzebuje 1,5 u?
dorot pisze:Wczoraj nie badałam, przedwczoraj nie było, dziś nie natrafiłam na szczocha, akurat w kuchni śniadanie kotom przygotowywałam. Co kilka dni badam paskiem. Jeszcze z tydzień posiedzimy na 1,25 u a potem najwyżej zwiększę do 1,5, choć wolałabym, żeby nie było potrzeby.
Zgadnij w jakiej lecznicy byłam, jak rozmawiałam z jedną wetką ( zapomniałam imienia) to powiedziała, że mają koty cukrzycowe, a kotka Kropcia właśnie ma krzywą robioną.
Hienusi zrobię w weekend krzywą.
Szejbal pisze:Mamrot, "Kociara" ma rację - lepiej odstawić mięso i ustabilizować cukier na mokrej karmie. Wiem, że mięso taniej wychodzi i pewnie to ma duże tutaj znaczenie.
Zastanów się, czy opłaca Ci się karmić tackami animondy, czy może lepiej by było kupowac puszki animondy Carny?
Ile kotka zjada dziennie tych tacek? Bo powinna przynajmniej 3 zjadać, czyli cena 1 tacki x 3 - no i masz sumę.
Natomiast puszka 400g A. Carny wychodzi taniej niż tacki, a nawet, jeśli kotka jadłaby całą puszkę dziennie, to już wychodzi o wiele taniej (ok. 4,5-5 zł)![]()
Pomyśl nad tym proszę
Szejbal pisze:Mamrot, "Kociara" ma rację - lepiej odstawić mięso i ustabilizować cukier na mokrej karmie. Wiem, że mięso taniej wychodzi i pewnie to ma duże tutaj znaczenie.
Zastanów się, czy opłaca Ci się karmić tackami animondy, czy może lepiej by było kupowac puszki animondy Carny?
Ile kotka zjada dziennie tych tacek? Bo powinna przynajmniej 3 zjadać, czyli cena 1 tacki x 3 - no i masz sumę.
Natomiast puszka 400g A. Carny wychodzi taniej niż tacki, a nawet, jeśli kotka jadłaby całą puszkę dziennie, to już wychodzi o wiele taniej (ok. 4,5-5 zł)![]()
Pomyśl nad tym proszę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość