No albo np. ta hurtownia w Warszawie. Ja też mam taką możliwość, że moja apteka może mi je ściągnąć. Jeśli miałabyś problem, to przez forumowiczki też możesz "ściągnąć" - np. przeze mnie albo Liwię

Moderator: Moderatorzy
Szejbal pisze:Linki do strzykawek są podane też na 1. stronie wątku. Tu np. U-100 o poj. 0,3 ml, czyli te najdokładniejsze -> http://sklepic.pl/Strzykawki_INSUMED_03ml_G30x8mm_30_szt-148.html
No albo np. ta hurtownia w Warszawie. Ja też mam taką możliwość, że moja apteka może mi je ściągnąć. Jeśli miałabyś problem, to przez forumowiczki też możesz "ściągnąć" - np. przeze mnie albo Liwię
Ola&koty pisze:Liwia na opakowaniu podano, że 1 ml/100 jm. Przy czym kot dostaje dwie jednostki tzn dwie kreski na strzykawce u40.
Dzisiaj dostałam w aptece glukometr OneTouch Horizon i za godzinę będę podejmować próbę badania cukru, mam nadzieję, że kot to zniesie.
Ale mam problem z paskami do badania moczu bo ponoć rzadko bywają w aptekach w naszym mieście, natomiast w kwestii wspomnianej wyżej strzykawek nie ma najmniejszego problemu.
Jak uda mi się zmierzyć poziom cukru to podam wynik.
Liwia pisze:Ola&koty pisze:Liwia na opakowaniu podano, że 1 ml/100 jm. Przy czym kot dostaje dwie jednostki tzn dwie kreski na strzykawce u40.
Dzisiaj dostałam w aptece glukometr OneTouch Horizon i za godzinę będę podejmować próbę badania cukru, mam nadzieję, że kot to zniesie.
Ale mam problem z paskami do badania moczu bo ponoć rzadko bywają w aptekach w naszym mieście, natomiast w kwestii wspomnianej wyżej strzykawek nie ma najmniejszego problemu.
Olu, Twój kot nie dostaje dwóch jednostek insuliny lecz 5. To bardzo, bardzo dużo. Bardzo dobrze, że masz glukometr i zaczynasz pomiary. Powodzenia, trzymam mocno kciuki i całe popołudnie będę tu zaglądała. Pooglądaj kocie ucho na spokojnie, nerwy na wodzy i do dzieła
Ile razy dziennie podajesz insulinę?
Nadiiska pisze:Szejbal pisze:Linki do strzykawek są podane też na 1. stronie wątku. Tu np. U-100 o poj. 0,3 ml, czyli te najdokładniejsze -> http://sklepic.pl/Strzykawki_INSUMED_03ml_G30x8mm_30_szt-148.html
kosz dostawy 15 zlnieźle, poprosilam kuzynke, ktora pracuje w aptece zeby sie zorientowala czy moze mi zamowic strzykawki i jakiej firmy i zeby przy okazji zapytala sie o Levemir : )
jak narazie to kupie ten za 50 zl , tylko teraz wazne pytanie,
jezeli zmieniam insuline (caninsulin na levemir) o zmieniac ilosc jej podawania?
Tzn czy jak podawalam 1 jednostke canin. to podaje jej 1 j. lev. ? : )
Liwia pisze:Nadiiska pisze:Szejbal pisze:Linki do strzykawek są podane też na 1. stronie wątku. Tu np. U-100 o poj. 0,3 ml, czyli te najdokładniejsze -> http://sklepic.pl/Strzykawki_INSUMED_03ml_G30x8mm_30_szt-148.html
kosz dostawy 15 zlnieźle, poprosilam kuzynke, ktora pracuje w aptece zeby sie zorientowala czy moze mi zamowic strzykawki i jakiej firmy i zeby przy okazji zapytala sie o Levemir : )
jak narazie to kupie ten za 50 zl , tylko teraz wazne pytanie,
jezeli zmieniam insuline (caninsulin na levemir) o zmieniac ilosc jej podawania?
Tak jak wczoraj rozmawiałyśmy - levemir to bardziej stężona insulina, wiec przeliczenie nie będzie wprost.
Zaopatrz się w sprzęt do kroplówek na wszelki wypadek.
Nie masz weta, z którym mogłabyś porozmawiać?
A kuzynce wytłumacz dokładnie, o jakie strzykawki Ci chodzi (nie o u40 lecz o u100).
Nadiiska pisze:Liwia pisze:Ola&koty pisze:Liwia na opakowaniu podano, że 1 ml/100 jm. Przy czym kot dostaje dwie jednostki tzn dwie kreski na strzykawce u40.
Olu, Twój kot nie dostaje dwóch jednostek insuliny lecz 5. To bardzo, bardzo dużo. Bardzo dobrze, że masz glukometr i zaczynasz pomiary. Powodzenia, trzymam mocno kciuki i całe popołudnie będę tu zaglądała. Pooglądaj kocie ucho na spokojnie, nerwy na wodzy i do dzieła
Ile razy dziennie podajesz insulinę?
ona ma strzykawki u40 wiec podaje 2 jednostki a nie pięc.
Tak ja zrozumiałam : )
Nadiiska pisze:jezeli zmieniam insuline (caninsulin na levemir) o zmieniac ilosc jej podawania?
Nadiiska pisze:Liwia chciałabym z Toba spedzic chociaz jeden caly dzien, dowiedziec sie tylu potrzebnych informacji.
Dziekuje za wytlumaczenie : )
EDIT: Dzieki Szejbal
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości