Moderator: Moderatorzy
Legnica pisze:Polecisz mi lekarza do zdiagnozowania tego kota?
Musi być tak dobry w "prowadzeniu" i diagnozowaniu kotów nerkowych,aby warto było kota stresować wycieczka do Wrocka.
PcimOlki pisze:Przed chwilą zauważyłem rzecz dziwną. Henio opija się wody do takiego stopnia, że puszcza pawia bez odruchu wymiotnego. Po prostu otwiera pyszczek i wypuszcza nadmiar właśnie wypitej wody. Przy tym nie widać, aby miał jakiś niefart - zachowuje sie normalnie. Komuś sie przytrafiło zjawisko?
(Może nawet nie do końca otwiera pyszczek - woda mu się przelewa.)
mziel52 pisze:To znaczy, że kot ma duże pragnienie i woda nie mieści się w żołądku, więc ulewa. Jeśli nie będzie jadł nerkowej diety, sytuacja stanie się chroniczna.
mziel52 pisze:Nerkowiec musi jeść białko najwyższej jakości (białko jaja kurzego, wołowina) i odpowiednio do wagi. Białko, zwłaszcza roślinne, a tego pełno w karmach bytowych, zostawia produkty rozpadu zatruwające organizm.
taizu pisze:Przepraszam, chyba się gubię.
Czy kot z niewydolnością nerek może jeść renala czy nie (jeśli jeść chce)? Czy szukać mu białka jajek i wołowiny?
Discordia pisze:Nie chcialam tu przychodzic, ale chyba jednak musze. Wyniki Morgana nadal nie sa ok. Nie mamy w tej chwili zdiagnozowanej PNN. I oby tak zostalo. Mam PDF z zestawieniem wszystkich badan krwi jakie mial, i rowniez moczu, tam gdzie dalo sie zbadac. Teraz takie pytanie techniczne, jak tutaj wrzucic tego pdfa?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości