Moderator: Moderatorzy
Slonko_Łódź pisze:Pierwsze 3 dni cała tabletka albo 1/2, od 4 dnia zmniejszana do 1/4.
Slonko_Łódź pisze:...Możesz mi odpowiedzieć co to ma na celu?
Slonko_Łódź pisze:... TO JEST OSOBISTY ATAK..
Slonko_Łódź pisze:No właśnie chyba dojrzałam już do tego, że chciałabym żeby jeszcze jakiś lekarz, o którym wiem że ma dobrą markę zerknął na moją Królewnę... Bo gdyby okazało się, że jeszcze coś można zrobić inaczej, lepiej to chciałabym spróbować...
Czy gdzieś o tym pisałeś? Ja o PNN mojego Bazyla wiem dopiero od poprzedniego wPcimOlki pisze:Mi jest wsio rawno, bo ja swojego kota wyleczyłem ze ZDIAGNOZOWANEGO PNN.
PcimOlki pisze:Slonko_Łódź pisze:Pierwsze 3 dni cała tabletka albo 1/2, od 4 dnia zmniejszana do 1/4.
Sądzę, że zdecydowanie za dużo jest wrzucać w kota całą tabletkę na raz.
1 tabl. / dzień - owszem, ale 3 x 1/3 co 8 godz.
W mojej praktyce bardzo dobre efekty osiągnąłem przy 1/4 tabl. co 12 godz.
PcimOlki pisze:Slonko_Łódź pisze: Możesz mi odpowiedzieć co to ma na celu?
Mogę - miało na celu zasianie zwątpienia co do słuszności diagnozy i podjęcie kroków do jej weryfikacji przez przeprowadzenie dodatkowej diagnostyki oraz zewnętrznych konsultacji. Obecność E.Coli w moczu jest wskazaniem do szczególnie rygorystycznej diagnostyki w kierunku wykluczenia innych niż PNN przyczyn niewydolności.
PcimOlki pisze:W każdym razie, jak widać poniżej, w pewnym stopniu cel zostal osiągnięty (co mnie cieszy), tylko ja zyskałem kolejnego wroga (co było do przewidzenia).
inkaa82 pisze:Konsultowałam dziś z dr podawanie wit B12 i kwasu foliowego. Stwierdził, że on nie stosuje takiej terapii gdyż nie ma dowodów na to, że elementy te pomagają w leczeniu anemii u kotów z PNN.
inkaa82 pisze:Dodatkowo powiedział, że może podać Hermesowi aranesp, który zastępuje hormon i pobudza szpik do tworzenia krwinek (http://leki-informacje.pl/lek/epar/82,aranesp.html), jednak z tym by się jeszcze chwilę wstrzymał i zaczekał na kolejne badanie krwi.
pixie65 pisze:Ja mam na papierze a dokładnie - na kilku papierach dowód, jak podawanie wit. B12+kwas foliowy+żelazo (o zgrozo - w tabletkach!) wpłynęło na zmianę parametrów czerwonokrwinkowych mojego kota.
pixie65 pisze:Przeniosę swoją wypowiedź z Twojego wątku:
Masz wyłapaną zalezność, dowodem ona jeszcze nie jest. Może tylko twój kot tak ma lub jakiś niewielki odsetek.pixie65 pisze:Ciekawe...
Ja mam na papierze a dokładnie - na kilku papierach dowód, jak podawanie wit. B12+kwas foliowy+żelazo (o zgrozo - w tabletkach!) wpłynęło na zmianę parametrów czerwonokrwinkowych mojego kota.
Tinka07 pisze:…Z wątku dla nerkowców się wyłączyłam. Ta idiotyczna walka na słowa mnie dobija. Nie jestem masochistką i nie będę sobie samej zadawać bólu.
Pozdrawiam serdecznie
Tinka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości