Hi Magicmada
Przepraszam, jeśli Cię uraziłam. Uświadomiłaś mi fakt, że za mało jeszcze wiem na temat cukrzycy, żeby "się mądrzyć". Dużo czytam, ale to nie upoważnia do udzielania być może nie na miejscu rad.
Moja Matylda cały dzień śpi i raz zje więcej, a raz mniej. Jest gorąco.
Tinka!
O rety dzisiaj Matylda pre rano godz.7.00 miała 170 mg/dl. To nadir czy początek remisji ? Zamiast 1,5U dostała 1,0 U. Wieczorem zmierzę poziom cukru. Wczoraj wieczorem wyjątkowo dużo zjadła 150 gr animondy, dzisiaj rano nie więcej niż 80 gr. Temat wymiotów u kotów bardzo mnie interesuje.
Tinka
Firma Polfa Tarchomin nie jest już dystrybutorem strzykawek BD U-100 1ml i 0,5ml, mają tylko BD U-40. Obecnie strzykawki U-100 często są zamawiane przez hurtownię farmaceutyczną Hand-Prod Sp. z o.o. ul. Leszczyńskiego w Warszawie. www.hand-prod.com.pl
Serdecznie pozdrawiam

Wprawdzie od wielu lat koty nie dostają surowej mielonej wołowiny co najwyżej odrobinę surowej piersi z indyka, bo po łapczywym zjedzeniu surowego mięsa wyrzucają zawartość na cokolwiek co jest najbliżej, najczęściej na dywan. Wet zalecił nie podawać surowego tylko gotowane.
Teraz poszukuję w Polsce moich strzykawek z Niemiec. To już nie zabawa, ale horror