Moderator: Moderatorzy
pixie65 pisze:Leczniczo można kotu podać nawet do 50 mg żelaza.
Zwykle dawkuje się 4-6 mg/kg m.c.
W kapsułce Chela Ferr jest 14 mg żelaza.
Podawanie 1/4 czy nawet 1/2 kapsułki pomoże mniej więcej tak jak umarłemu kadzidło.
mania* pisze:pixie65 pisze:Leczniczo można kotu podać nawet do 50 mg żelaza.
Podawanie 1/4 czy nawet 1/2 kapsułki pomoże mniej więcej tak jak umarłemu kadzidło.
Za duzo nie mozna tez podac poniewaz kapsulki sa dla ludzi a kotek wazy niecale 3 kg.
morelowa pisze:Czarnamambucha - a badanie krwi , skoro już była w gabinecie??
Nie noś kota w taki mróz, szczególnie jeśli może mieć podziębiony pęcherz.
USG by się przydało - to może być piasek, kamyki ... Może już wysikała...
Poszukaj na forum wątków o kamieniach w pęcherzu. Nie umiem odczytać wyników.
Skąd jesteś?
pixie65 pisze:mania* pisze:pixie65 pisze:Leczniczo można kotu podać nawet do 50 mg żelaza.
Za duzo nie mozna tez podac poniewaz kapsulki sa dla ludzi a kotek wazy niecale 3 kg.
To jest dawkowanie dla kota. To wet powinien Ci o tym wszystkim mówić.
Skoro nie mówi a Ty pytasz - odpowiadam.
Zrobisz oczywiście jak zechcesz.
czarnamambucha pisze:morelowa pisze:Czarnamambucha - a badanie krwi , skoro już była w gabinecie??
Skąd jesteś?
Słowem Pani wet o tym nie wspomniała.. Dowiaduję się takich rzeczy teraz od Was..
Z całego serca chciałabym zrobić usg, ale na chwilę obecną naprawdę mnie na nie nie stać. Więc jeśli mogłabym je przesunąć trochę w czasie a nie jest niezbędne teraz to byłoby dla mnie najlepszym wyjściem..
A jestem z Tarnowa.
taizu pisze:No, mojej w kapsułce to ja niczego nie podam :mrgreen:
pixie65 pisze:mania* pisze:pixie65 pisze:Leczniczo można kotu podać nawet do 50 mg żelaza.
To jest dawkowanie dla kota. To wet powinien Ci o tym wszystkim mówić.
Skoro nie mówi a Ty pytasz - odpowiadam.
Zrobisz oczywiście jak zechcesz.
morelowa pisze:czarnamambucha pisze:morelowa pisze:Czarnamambucha - a badanie krwi , skoro już była w gabinecie??
Skąd jesteś?
Słowem Pani wet o tym nie wspomniała.. Dowiaduję się takich rzeczy teraz od Was..
Z całego serca chciałabym zrobić usg, ale na chwilę obecną naprawdę mnie na nie nie stać. Więc jeśli mogłabym je przesunąć trochę w czasie a nie jest niezbędne teraz to byłoby dla mnie najlepszym wyjściem..
A jestem z Tarnowa.
Załóż wątek. Poproś ludzi z Tarnowa o namiary na sensownego weta. Weci często godzą się na raty, albo odroczenie - trzeba poprosić.
Ten tutaj to wątek dla nerkowców.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości