Szczawiany wapnia to oksalaty
no wlasnie tego nie rozumiem bo u weta wyszly jak byk struwity, widzialam zdjecie. Nie bylo szczawianow.
A w laboratowium struwitow nie stwierdzono tylko szczawiany
Kryształy struwitowe to też kryształy moczowe, podobnie jak szczawiany wapnia. Oba rodzaje kryształów tworzą się przecież w moczu, nie?casica pisze:pixie65 pisze:casica pisze:Badanie pokazuje infekcję dróg moczowych, pęcherza. Szczawiany wapnia to są własnie struwity czy też kryształy struwitowe.
Podkrwiawianie przy takich infekcjach też się zdarza, nie martw się
Szczawiany to są szczawiany a struwity to są kryształy amonowo-fosforowo-magnezowe.
Szczawiany wapnia to oksalaty.
Kryształy moczowe miałam napisać, nie krysztły struwitowe.
Szczawiany to też kryształy.
adelka99 pisze:W moczu mojego kota sa na pewno struwity ale czy moga w nim byc rownoczesnie oksalaty? To drugie badanie bylo w labo ludzkim, sama nie wiem co o tym myslec. Mam dac mocz do jeszcze innego laboratorium ? Zastanawia mnie, ze skoro sa struwity to dlaczego labo ludzkie tego nie wykazalo ? Czy mozliwe zeby struwity zostaly odczytane jako oksalaty? Mam metlik w glowie.
adelka99 pisze:Ja bym z miejsca pojechała do lekarza
bylam dzis, niestety byla tylko asystentka. Powiedzialam ze chyba cos nie halo ale ja tez zdziwil wynik labo bo reszta sie zgadza tylko wynik osadu inny. No ale na wlasne oczy widzialam wynik mikroskopowy.
Tinka07 pisze:Przyczyn nie znasz, bo pewnie nikt się nie pofagował zastanowić, dlaczego tak kotka reaguje.
Fredziolina pisze:Slonko_Łódź pisze:Przepraszam nieprecyzyjnie się wyraziłam. Yenna nie jest leczona- jest na karmie leczniczej od 5 lat
przez 5 lat? non stop?
Slonko_Łódź pisze:Tak- w lutym byłoby 5 lat.
Przeczytaj posty dokładniej (czyt. ze zrozumieniem), a sama znajdziesz sobie bez mojej pomocy odpowiedź.casica pisze:Tinka07 pisze:Przyczyn nie znasz, bo pewnie nikt się nie pofagował zastanowić, dlaczego tak kotka reaguje.
A o jaką reakcję Ci chodzi?
Tinka07 pisze:Przeczytaj posty dokładniej (czyt. ze zrozumieniem), a sama znajdziesz sobie bez mojej pomocy odpowiedź.casica pisze:Tinka07 pisze:Przyczyn nie znasz, bo pewnie nikt się nie pofagował zastanowić, dlaczego tak kotka reaguje.
A o jaką reakcję Ci chodzi?
Slonko_Łódź pisze:PcimOlki pisze:Slonko_Łódź pisze:....Podczas leczenie Furaginum uważaj na nerki- prawdopodobnie ten lek przyczynił się do tego, że jestem w tym wątku.......
Dlaczego?
Bo z tego co wiem jest nefrotoksyczny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości