Moderator: Moderatorzy
Tinka07 pisze:Ja tu widzę kontrregulację. Będę czyniła pokutę, jeśli się okaże, że tak nie jest. Jaką inną możliwość ma organizm, żeby reagować na takie PRE i na taką dawkę? Ma oczywiście inną możliwość, ale ta kończy się hipoglikemią.
Muszę jednak zadać jeszcze pytanie, kochana Alexis. Kiedy podałaś insulinę przy 101 mg/dl, od razu przy jedzeniu, czy odczekałaś dłużej? Jaką karmę i ile podałaś?
Tinka07 pisze:
Pisałaś jednak, że wcześniejsze badania krwi nie dawały żadnych niepokojących przesłanek. Wykryto wtedy jedynie cukrzycę. Pisałaś też, że wyniki moczu były niezbyt dobre, ale co było, tego nie określiłaś.
Alexis2 pisze:
Tinko - wiesz, że ja jestem tchórz. Insulinę przy niskim wyniku podaję zawsze z opóźnieniem.
Tinka07 pisze:Boeno,
jakbyś mogła do tych wyników dopisać jeszcze jednostki i ,jeśli masz, wartości brzegowe. To bardzo ułatwiłoby sprawę.
Czy cukrzycę stwierdzono jedynie na podstawie badań moczu, bo w biochemii tego parametru nie widzę?
Dzięki
Tinka07 pisze:Alexis, ale sama widzisz, że macie zawsze taki sam schemat. Następnego dnia wyniki są kosmiczne. Wolałabym wypróbować inną metodę. Podać mniej insuliny do pokarmu, nie podawać suchego i nie ładować tyle pasty. A tak w ogóle zmiejszyłabym chyba trochę ilość insuliny.
Czy ten preparat, który zamówiłaś choć trochę pomógł?
Czy koniecznie musi być ta pasta odkłaczająca? Jeśli tak, to trzeba się z tym jakoś pogodzić. Wiem, że Alex jest długowłosy i trzeba uważać, żeby się niezakłaczył, ale może są jeszcze jakieś inne skuteczne sposoby.
Użytkownicy przeglądający ten dział: niafallaniaf i 199 gości