Teraz jestem w trakcie "organizowania" BD 0.3 z Niemiec, bo już mi się poprzednie skończyły dziś rano. Wieczorem będzie zabawa z mierzeniem.

Moderator: Moderatorzy
emanka pisze:tylko że power of nature jest z kurczakiem, więc dla nas odpada (Miszka ma alergię pokarmową na kurczaka). Zostaje nam Orijen rybny, ale nie chce na stałe paść kotów rybą. Kiedyś się bawiłam w różne karmy suche dla każdego, ale też wtedy były dwa koty. Z czterema sobie tego nie wyobrażam....
o karmniku już pomyślalam, ale chyba jego zakup odłożę na kolejny miesiąc....nadal jednak oznacza to zamykanie Marysi na czas nieobecności "otwieraczy do puszek", bo jak się coś z żarciem otworzy to szef (Misza) będzie pierwszy. A on potrafi walczyć o michę!
Małgorzata i Toffee pisze:Dziwne te sraczki u Twoich. Toffee po Power of Nature ma kupki absolutnie modelowe. Jak zjadł jednego Miamora, to pół kupki było niewyględne.
Teraz jestem w trakcie "organizowania" BD 0.3 z Niemiec, bo już mi się poprzednie skończyły dziś rano. Wieczorem będzie zabawa z mierzeniem.
Mamrot pisze:Małgorzata i Toffee pisze:Dziwne te sraczki u Twoich. Toffee po Power of Nature ma kupki absolutnie modelowe. Jak zjadł jednego Miamora, to pół kupki było niewyględne.
no nie dziwne, nie tolerują i już. np. Łysy Marian, długowłosek z biedy totalnej przywieziony ze wsi, najchętyniej chleb by jadł... jak zje orijena czy power of nature to jego białe długie futerko od tyłka strony zostaje "zbeszczeszczone", ale to nic... bo najgorsze jest to "śledztwo" w kuwecie... Marian nie zakopuje więc natychmiast zjawia się brygada sprzątaczek - Agata,Tola wel koparka i kto tylko - przystepują do zakopywania, piasek cat's best drewniany - no super, ale przy tak grupowym zakopywaniu luźnej kupali - nastepuje katastrofa ekologiczna... wszystko umazane, rozsypane, itp. itd. - że też tak przydługo o kupie napiszę...
Możesz zdradzić ile wyszło za 1 szt. przy pełnych kosztach dostawy, bankowych itpemanka pisze:na ebay to kupiłam sobie strzykawki BD MICRO FINE PLUS U100 0.3X8, karmnika poszukam w Polsce, bo można spokojnie coś wybrać.
Wyszło, że Maryśka ma nadczynność tarczycy, wynik T4 przy normie 0,9-2,9 µg/dl: 3,93. także będziemy się leczyć dwutorowo i trzustka i tarczyca.
A jaką insulinę przepisał ?emanka pisze:mamy na razie podawać 2xdziennie po 1j.m.
Małgorzata i Toffee pisze:sheridan: od jedenastu lat próbuję.
emanka: Dr Smolak jest zwolennikiem łagodnych zmian, aby kici nie stresować wszystkim naraz. Jeśli jednak kicia nie protestuje, nie dostaje gwałtownej sraczki, to chyba nie ma powodu, aby zwlekać ze zmianą diety.
emanka pisze:Małgorzata i Toffee, dzięki! - na ebay to kupiłam sobie strzykawki BD MICRO FINE PLUS U100 0.3X8, karmnika poszukam w Polsce, bo można spokojnie coś wybrać.
wczoraj byłyśmy u Smolaka, rzeczywiście super wszystko wytłumaczył i uspokoił (głównie moją mamę, ja już się przeszkoliłam czytając forum), jak tylko dostaniemy cały sprzęt ruszamy do boju! mamy na razie podawać 2xdziennie po 1j.m., zalecił dietę później, ale ja już wprowadziłam w życie. Trudno, będę sobie hop do przodu!
przed wizytą odebrałam jeszcze wyniki badań tarczycy i wyszło, że Maryśka ma nadczynność tarczycy, wynik T4 przy normie 0,9-2,9 µg/dl: 3,93. także będziemy się leczyć dwutorowo i trzustka i tarczyca.
warczy, bije itp normalka w jej stanieemanka pisze: Powolne zmiany myślę mają w naszym przypadku sens, bo Maryśka jest meeeega nerwowa. Warcząca, bijąca, szczekająca i takie tam. Jednocześnie podajemy homeopatię na uspokojenie....
"Kociara" pisze:Możesz zdradzić ile wyszło za 1 szt. przy pełnych kosztach dostawy, bankowych itpemanka pisze:na ebay to kupiłam sobie strzykawki BD MICRO FINE PLUS U100 0.3X8, karmnika poszukam w Polsce, bo można spokojnie coś wybrać.
Wyszło, że Maryśka ma nadczynność tarczycy, wynik T4 przy normie 0,9-2,9 µg/dl: 3,93. także będziemy się leczyć dwutorowo i trzustka i tarczyca.
karmnik polecam Pet mate, w zupełności wystarczy podwójny. Jest niezawodny, super łatwe ustawianie godzin otwarcia. Inne karmniki ładnie wyglądają na zdjęciu, a w rzeczywistości blokują się i często nie otwierają - robiąc głodnemu kotu psikusa.
EDIT: polecam też ten http://www.zooplus.pl/shop/koty/automat ... mate/31458 Cena jest prawie taka sama jak C20. Jest 5 komór, gdzie poprzednia komora zamyka się, kiedy następna się otwiera. Zapobiega to zjedzeniu zbyt dużej ilości na raz. Ma żelowy wkład chodzący.
Kiedy wyreguluje się nadczynność tarczycy, cukrzyca ma szanse cofnąć się.
Przy nadczynności tarczycy mogą być rozwolnienia, bo organizm pracuje szybciej niż powinien. Ale warto nową dietę zawsze wprowadzać powoli mieszając starą i nową karmę w różnych proporcjach.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości