Amar04 pisze:
glukometr Accu check active, nie jestem z niego zadowolona, ale jak na złość do której apteki nie zajrzę to tylko ten na stanie!
Może poszukaj w necie? Na pewno coś da się kupić online, dziewczyny polecają Optium Xido, ja używam Glucocard G+meter, jestem bardzo zadowolona, kupiłam bezpośrednio u importera w Warszawie, paski ostatnio też kupuję w necie.
[/quote]A jeśli chodzi o paski do sików..jeśli pokaże się 1 plus to mam się cieszyć czy niepokoić?? Głupie pytanie, wiem, ale nie wiem czy one pokazują że tak powiem tylko ''nadmiar'' cukru czy jego poziom w organizmie? Zbyt niski poziom, wiadomo- ALARM, ale czy również przy paskach? ....mam nadzieję że to co napisałam jest zrozumiałe
Na pasku pokaże się średnia od sików do sików. Jeśli pasek się zabarwi to owszem, oznacza to nadmiar cukru (cukier przekroczył próg nerkowy, tj poziom, powyżej którego glukoza pojawia się w moczu, u kotów jest to 180-220 mg/dl) tyle, że nie wiadomo, czy poziom cukru był stały lekko powyżej progu, czy np. raz b. wysoki a raz b.niski. Jeśli pasek nie zabarwi się, to trzeba uważać na niedocukrzenie, chociaż równie dobrze może to oznaczać, że kot ma świetny cukier na poziomie zdrowego kota. Niestety paskom nie można ufać do końca, dają tylko średnią z kilku/kilkunastu godzin.