Musisz podać z masłem albo bez, to najlepsza metoda. Peritol jest potwornie gorzki, trzeba wrzucić do paszczy

Wiesz, że trzeba to podawać na pół godziny przed jedzeniem? I można dwa razy dziennie w razie gdyby kot nie zaskoczył po jednej dawce
Moderator: Moderatorzy
casica pisze:1/4 tabletki, no chyba, że kotka dużo waży, tak powyżej 6 kg.
Musisz podać z masłem albo bez, to najlepsza metoda. Peritol jest potwornie gorzki, trzeba wrzucić do paszczy![]()
Wiesz, że trzeba to podawać na pół godziny przed jedzeniem? I można dwa razy dziennie w razie gdyby kot nie zaskoczył po jednej dawce
PaulinaW. pisze:casica pisze:1/4 tabletki, no chyba, że kotka dużo waży, tak powyżej 6 kg.
Musisz podać z masłem albo bez, to najlepsza metoda. Peritol jest potwornie gorzki, trzeba wrzucić do paszczy![]()
Kicia ma stały dostęp do jedzenia. Czy przy stosowaniu tego leku może tak pozostać? Czy trzeba się trzymać jakichś zasad? Wolałabym jakiś płyn do podawania strzykawką niż takie siłowe działanie z otwieraniem pyszczka![]()
Zaczyna działać po 30 minutach, czy chodzi o coś innego?
PaulinaW. pisze:A w razie czego, to w jakiej dawce polecacie zacząć dawać Peritol? Jedna czwarta, czy nawet mniej? Ona nigdy tego nie brała. Wet dał ćwiartki leku psychotropowego, ale ona miała po nim apetyt tylko kilka godzin, a potem to już były same skutki uboczne i zero zainteresowania jedzeniem (pierwsza doba - mega pobudzenie, kot nie może spać, chodzi i miauczy, druga i trzecia doba - kicia śpi cały czas, gdy idzie taka zaspana do kuwety, nogi jej się uginają i w końcu się kladzie rozmiękczona jak szmaciana lalka).
Mam zamiar obtoczyć ten kawałeczek tabletki w maśle i wrzucić do gardła, ale nie wiem, może jest lepszy sposób waszym zdaniem? To znowu dodatkowy stres, ale nie będę miała wyjścia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości