Moderator: Moderatorzy
Mamrot pisze:niestety nie udalo mi się z Kropcią i żadnego pomiaru nie mam... kotka czuje się dobrze, duzo syczy i warczy, nie da sobie ucha ukłuc a co dopiero zblizyć tam potem glukometr z paskiem... masakra, będe próbowała dalej ale nie wiem kiedy i jak.Wstaje o 5 tej i nie mam czasu na poranne próby,wracam do domu na 18tą kiedy trzeba podac ins. potem masa obowiązków z kotami w domu i za zewnątrz. Zbadałam 2 razy mocz ketodiastixem, negatywne pola. kropcia nie rzuca sie juz na jedzenie i nie żlopie wody... tyle.
feniks32 pisze:Witajcie,
mam pytanie: co można podawać na zaparcia w miarę skutecznego dla kota z cukrzycą?
Mamrot pisze:feniks32 pisze:Witajcie,
mam pytanie: co można podawać na zaparcia w miarę skutecznego dla kota z cukrzycą?
w tym względzie mam doświadcznie z kotem nerkowym, tu bardzo ładnie dziala probiotyk ( probiolac) codziennie do małej ilości mokrej karmy wysypuje zawartość kapsułki, bardzo dobrze działa na kicie... myślę, że absolutnie nie zaszkodzisz kocisku
Amar04 pisze:Właśnie, może potraktować to jako zaparcia i podać opisany wyżej probiotyk...? nie wiem :l
Amar04 pisze:Kochane, możecie powiedziec mi czy fakt nierobienia przez kota-cukrzyka (o ile ma to znaczenie) kupy przez 3 dni, powinno mnie niepokoić...?? Poza tym że w kuwecie pusto, nie widzę żadnych oznak jego złego samopoczucia. Brzuch raczej nie boli, nie pręży się w kuwecie....nic odbiegającego od normy. A jednak kupy brak!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości