Nie wiem na razie o co konkretnie pytać, a nie chce być upierdliwa, więc jeszcze Was tu trochę popodglądam i spróbuję wyciągnąć wnioski...

Moderator: Moderatorzy
Amar04 pisze:No właśnie, dobry glukometr to chyba jeden z filarów, ten który ja mam daje mi tylko 20 sek na całą operację, a przy tym dziku dwie ręce to o 4 za mało! Ale to nic, próbuję. Choć czasami (co najmniej raz dziennie) załamuję ręce i ryczę jak dzieciak. Ale TU znalazłam nadzieję!!
Nie wiem na razie o co konkretnie pytać, a nie chce być upierdliwa, więc jeszcze Was tu trochę popodglądam i spróbuję wyciągnąć wnioski...
Mamrot pisze:Melduję się ! po wczorajszym malym zamieszaniu podalam za radą Kociary 0,75 levemir o 20 tej, dzis rano o 8 mej przed podaniem insuliny pomiar z uszka w lecznicy - jest 310 ( 12 h wcześniej było 158!). wrócilam szybko do domu i podałam pierwotną dawke czyli 1 u. plan na krzywą- poniedzialek - to bedzie 8 dni od rozpoczecia levemir 2 x 1 u. ufff... wdzięczna jestem ogromnie Kociaro za twoją pomoc! Dobrze, że pojechalam do Mamy gdzie komp i sieć i zawołałam !!! Wet zalecił nie podawanie wczoraj insuliny... stwiedził, żeby podać rano dopiero czyli po 24 h. no ale ja zachowałam czujność i udalo się !!! Czekam na glukometr od Basi 40, zacznę próby z pobieranie z uszka... muszę spróbować. Ażstrach pomyśleć jak by był dziś cukier gdybym nie podała jednak wczoraj insuliny!!! Zaznaczam, że wetka z którą ustaliłam levemir była dziś rano zadowolona z mojej postawy...
Amar04 pisze:No właśnie, dobry glukometr to chyba jeden z filarów, ten który ja mam daje mi tylko 20 sek na całą operację, a przy tym dziku dwie ręce to o 4 za mało! Ale to nic, próbuję. Choć czasami (co najmniej raz dziennie) załamuję ręce i ryczę jak dzieciak. Ale TU znalazłam nadzieję!!
Mamrot pisze:Kochani! czy jest szansa na zdobycie insulinowek do insuliny 100 zpodzialkaco pół jednostki?
wiem, żedzekaja mnie takie modyfikacje dawki... teraz podaję1jednostkę więcto dziecinnie proste, na mojej 0,5ml insulinowce BD niemamszans na preczyjne odmierzenie 0,25 czy nawet ,5 jednostki...cholera.
niemogeznaleźć tych Pic insumed ( bo to se z połówkami tak?)
Mamrot pisze:Dzięki Edyto! znalazłam to i zamówie. no może jakoś sie przydadza jednak... hmn... dopóki mam dawkę 1 u to pikus, ale chce byc przygotowana na ewentualną akcję plus minus. mam zamowić te G31 8mm?
Witaj Tinka !Tinka07 pisze:Ostatnio zdziwił mnie jednak szczególnie jeden wpis (nie pamiętam, czyjego autorstwa), w którym chodziło o mocz i konieczność jego ostygnięcia przed pomiarem glukozy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości