Moderator: Moderatorzy
Małgosiu, bardzo mi przykro, ale nie znam takiej suchej karmy, która byłaby odpowiednia. Ważne są zarówno nerki, jak i trzusta. Jeśli Toffiemu podskoczy bardzo cukier i nie będziesz mogła go opanować, to tak i tak przyspieszysz proces degeneracji nerek.Małgorzata i Toffee pisze:Tinko, Ty masz najwięcej doświadczenia - może przyjdzie Ci do głowy jakiś pomysł? Nie wiem czy podając więcej węglowodanów będę mogła opanować rosnący cukier po prostu podając większe dawki insuliny. Co jest ważniejsze? Chyba jednak zadbanie o nerki... Powiedzcie jakieś mądre, dobre słowo...
Małgorzata i Toffee pisze:Tinko, dziś w lecznicy dostaliśmy (naprawdę dostaliśmy, bez płacenia) Azodyl. Ponoć redukuje poziom mocznika. Na obniżenie fosforu pani doktor rekomenduje Alugastrin - 0,5 ml dwa razy dziennie.
Małgorzata i Toffee pisze:Szczerze mówiąc, nie wiem jak odpowiedzieć na Twój post, Tinko. Napisałam, co wetka proponuje w celu zbicia fosforu. Nie wiem czy uważasz to za słuszne posunięcie czy nie. Odnoszę wrażenie, że pani doktor się stara, ale nie potrafię ocenić jej decyzji medycznych.
Uwagi o "ochach, achach i głaskaniu" nie rozumiem. Robię dla Toffiego wszystko, co mogę. (Naprawdę chciałabym zobaczyć jak podajesz kroplówkę mojemu kotu bez sedacji.) Miałam nadzieję, że dowiem się tu czegoś więcej niż w lecznicy, coś lepiej zrozumiem, a znów wychodzę stąd z poczuciem, że nie dbam o zwierzę i lekceważę jego stan. Takie myśli i emocje są w tej trudnej chwili ostatnią rzeczą, jakiej potrzebuję.
Dziękuję Ci, Tinko, za całą dotychczasową pomoc w cukrzycy. Twoja praca w zbudowaniu zasobów edukacyjnych tego forum jest nieoceniona. Dziękuję też serdecznie wszystkim koleżankom, które mnie tutaj skutecznie wspierały, zwłaszcza Kociarze. Trzymam kciuki za wszystkie Wasze chore koty. Dobrej nocy.
Animus: PW
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 194 gości