sheridan pisze:Kota dostaje jedną jednostkę dwa razy na dobę. Vet każe czekać, ew zwiększyć do 1,5 [...]
Czyli podawałaś 1 jednostkę 2 razy dziennie, ale miałaś nie zwiększać. Wnioskuję, że zwiększyłaś, ale aż do:
sheridan pisze:[...] Insulinę dostała koło 19 30 i po 2,5 [jednostki - dopisek mój] tak jej zjechało. Dostała jeść (filet z kurczaka i podroby), następny odczyt było po jakieś 1,5 godziny (te 73). Ale może to faktycznie jakieś odreagowanie organizmu?
Ale dlaczego zwiększyłaś aż do 2,5 jednostki 2 razy dziennie? Teraz mnie nie dziwi, że kota miała niedocukrzenie, a potem kontrregulację...

sheridan pisze:Rany, u nas wczoraj było 68, co mnie postawiło na nogi i pół nocy obserwowałam kotę.
Rano, na czczo skoczyło do 550!!!!!! Nie mogę w to uwierzyć. Jak to jest możliwe? I ona nigdy jeszcze nie miała takiego wyniku... Czy to możliwe, że to jest jakieś odbicie po tym doku, tzn reakcja organizmu jakoś z tym związana? No ale na litość, skąd się bierze ten cukier?
sheridan pisze:Kota ma w tej chwili 160. Za godzinę podawanie insuliny. Nie rozumiem, zawsze przecież przed wieczornym podawaniem rosło. Podać mniejszą dawkę?
Powinnaś podać mniejszą dawkę. Tylko zastanawiam się, jaka to powinna być i myślę, że mogłabyś spróbować 1,5 jednostki, ale pod warunkiem, że dasz taki sam posiłek, jak wczorajszy wieczorny do insuliny. I potem sprawdź koniecznie cukier ok. 3 godziny po posiłku.