A z podawaniem tabletek do pyska to aż za dobrze Cię rozumiem, bo nie tak dawno miałam to samo...
Trzymaj się

Moderator: Moderatorzy
lulabe pisze:Piszecie tutaj o insulinówkach 100U,że są lepsze od 40 U do Caninsuliny i,że przelicznik to 1 j caninsuliny = 2,5 kreski na insulinówce 100U. Zapominacie chyba jednak o tym,że istnieją tez insulinówki 100U, na których 1 j to 1,25 kreski. Czy spotkaliście się z takimi strzykawkami?
anita szczecin pisze:Co za licho się Maślaka mojego uczepiło! Ostatnio gorączkował, dostał serię 3 zastrzyków na przewód pokarmowy, bo obstawiliśmy z wetem, że się najadł może pyłu (remont mam). Pomogło. Nie minęły 2 tygodnie, a on mi kuleć zaczął. Albo staw kolanowy, albo, o zgrozo, zerwanie więzadła kolanowego. A wtedy narkoza, operacja (druga w tym roku!), implant. Puści mnie z torbami to kocisko, ech.....Może jakąś fundację "Ratuj Maślaka" otworzyć?
"Kociara" pisze:Mamrot pisze:już się dowiadywałam w aptece o Levemir, sprzedadzą fiolkę 3 ml za 65 zł
Ja płacę 51 zł/fiolkę. Popytaj w innych aptekach. Najlepiej w tych "przyjaznych diabetykom"
http://www.mojacukrzyca.org/pliki/downl ... betyka.pdf
iwona_Spike pisze:Po dwóch tygodniach prób udało sie wreszcie zmierzyć Spikowi cukier. Cały czas jest na 1 U Lantusa rano i wieczorem.
Mamrot pisze:Kociaro...jutro będę miała Levemir. Narazie wetka nie potwierdziła mi że podawac 1 jednostkę 2 x dziennie... ale taki mam zamiar od jutra wieczorem... lub niedzieli rano i będę w niedzielę czuwala. Bardzo sie obawiam, nie wiem czy uda mi sie zaobserwować co trzeba. zejście z 1,6 caninsulin na 1 Levemir. OK. po tygodniu robimy krzywą... jednak boje się czy 1 jednostka levemir to nie za mało (?) wiem,marudze... ale ten brak mozliwości monitorowania codziennego tak mnie straszy, wiem, że kolejny tydzień w zyciu Kropki ze źle dobraną dawką, no... no właśnie boje się konsekwencji zdrowotnych, z drugiej strony jakie mam wyjście? do mnie dociera, że sens ma insulina wtedy kiedy conajmniej połowa czasu między podaniami ( 6 h) jest poniżej i na poziomie progu nerkowego, wiem, że dochodzenie do tej równowagi może zająć troche czasu i wiele przed nami trudów... mam nadzije, że nadchodzacy tydzień nie zaszkodzi...
Mamrot pisze:Etamco tam taki jeden Maślaczek ... Witamy się !Dosiek, Zulu, Bodzio, Agata, Tola, Bronia, Yoko Poziomka i Kropcia. Finansowa czarna Dziura ! hahahaaaaa! Oby Maślaczek nie musiał byc operowany, ciocia mamrot trzyma kciukasy!
iwona_Spike pisze:Czytałam, u mnie jest tak:
--
-
--1
-
--2
i odmierzam po prawej jedną jednostkę. Mam PIC 0,3
Czy ja mam inne strzykawki, jak Wy?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości