Kropka - prośba o poradę

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pon wrz 30, 2024 17:01 Re: Kropka - prośba o poradę

Niestety decyzja należy do Was
Ale jak podejmiecie ostateczna to już się nie wróci
A morfologia ok ?
Trudno mi patrzeć z tel bo reklamy
Ale może trzeba zmienić płyn do kroplówki żeby podnieść potas i zmniejszyć magnez
Może coś jest w moczu piasek ?
Zabezpieczyć wątrobę i szybko fosfor zbijać
Podejrzewam ze wyniki wam poszły po zaparciach
Ja tez cały czas walczyłam z zaparciami i moment mocznik podskakiwał i fosfor
Jak ona die czuje
To dużo zależy od niej
Przy takim moczniku może szybko zrobić żółty od wątroby
Dobru by był natychmiast ornipural i coś jeszcze od wątroby osłonowe

Trzymaj się Kropeczko

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Pon wrz 30, 2024 19:23 Re: Kropka - prośba o poradę

https://files.fm/u/rgmfknc3g5 to morfologia i mocz.

Dziękuję Anka.

Z morfologii to nie wynika ale mocz wykazuje jakby była infekcja. Podano antybiotyk. Zrobiliśmy 4.5h kroplówki dożylnie. Zrobimy jeszcze podskórnie. Ona ostatnie dni pozwalała się nakarmić barfem ale teraz już odmawia. Pije Nutribouda tylko. Nie wiem czy da się i czy ktoś uratował kota z takimi wynikami. :-(.

tilin

Od: Czw kwi 05, 2012 19:34

Post » Pon wrz 30, 2024 21:55 Re: Kropka - prośba o poradę

Co tu można poradzić? :(
Wyniki są fatalne, koszmarne wręcz. Pytanie co na te wyniki Kropka?
W sensie czy je, czy ma ochotę jeszcze zawalczyć? To musisz ocenić sama.
Normalnie napisałabym - leczymy kota, nie wyniki. Ale nie wiem, po prostu nie wiem czy to kolejny kryzys, czy ostatni.
Nikt Ci nie powie, że to już. Niestety, sama musisz zdecydować, ocenić. Najważniejsze jest czy kot chce i ma siłę walczyć, a to widać, ale tylko opiekun może to wiedzieć. To okropny moment i bardzo Ci współczuję podejmowania takiej decyzji.
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Pon wrz 30, 2024 22:42 Re: Kropka - prośba o poradę

Pisałeś o krwiomoczu wcześniej i teraz
Czy coś wykryto w moczu jakieś złogi , bakterie ?
Bo morfologia jest dobra
Tam mi się coś pokazywało ze za dużo białka ?
Może trzeba zmniejszyć
Choć może być i z innych powodów
Kroplówki podałabym małe a dłużej
Jedzenie z wylapywaczem dużo większa porcja wylapywacza , liczy się czas
I wiem ze ciężko ale po niczym nie wyproznia się lepiej ?
Niektórzy po różnych probiotykach w jedna albo druga stronę
Wiem ze i mojego któryś probiotyk rozluźniał kupę i u kota i psa ale nie pamietam który
W razie co to są i czopki
Odrazu dałabym ornipural aby ochronić wątrobę
W moczu jest białko i bardzo silny stan zapalny
Trzeba antybiotyk ale lżejszy i długo
Ja wolałam w inj synulox inne więcej szkodzą nerkom
Może ciśnienie jest wysokie

anka1515

Post » Wto paź 01, 2024 6:12 Re: Kropka - prośba o poradę

Niestety ale nie damy sobie z tym rady. Coś w buzi zaczęło podkrwawiać (nawet nie da się zobaczyć dokładnie co, bo Kropka już bardzo zdecydowanie nie pozwala, by ją dotykać) więc karmienie sprawia jej ból i właściwie przestaje być możliwe. Widzę w oczach lekarzy, że te kroplówki i wszystkie leki są dla nas, a nie dla Kropki, bo sytuacja obiektywnie jest tragiczna. Nie chodzi, nie wypróżnia się, sika z krwią, przestaje nawet pić sama. Ona już nie chce tej walki. I choć serce pęka, to myślę, że po tych 18 latach miłości, należy dziś zadbać o jej komfort odejścia, a nie własne pragnienie by pozostała.

Dziękuję Wam za wielokrotną pomoc. Byliście jako społeczność nie tylko skarbnicą wiedzy, ale i wielkim oparciem.

tilin

Post » Wto paź 01, 2024 9:07 Re: Kropka - prośba o poradę

Wysoki mocznik powoduje krwawienia dlatego trzeba by było szybko zbijać
Kropuniu jesteś bardzo dzielna
I Wy tez ,trzymam kciuki , wiem jak to cholernie boli

anka1515

Post » Wto paź 01, 2024 11:05 Re: Kropka - prośba o poradę

tilin pisze:Niestety ale nie damy sobie z tym rady. Coś w buzi zaczęło podkrwawiać (nawet nie da się zobaczyć dokładnie co, bo Kropka już bardzo zdecydowanie nie pozwala, by ją dotykać) więc karmienie sprawia jej ból i właściwie przestaje być możliwe. Widzę w oczach lekarzy, że te kroplówki i wszystkie leki są dla nas, a nie dla Kropki, bo sytuacja obiektywnie jest tragiczna. Nie chodzi, nie wypróżnia się, sika z krwią, przestaje nawet pić sama. Ona już nie chce tej walki. I choć serce pęka, to myślę, że po tych 18 latach miłości, należy dziś zadbać o jej komfort odejścia, a nie własne pragnienie by pozostała.

Dziękuję Wam za wielokrotną pomoc. Byliście jako społeczność nie tylko skarbnicą wiedzy, ale i wielkim oparciem.

To co napisałaś jest kluczowe. Przychodzi taki moment, że nie powinniśmy kierować się własnymi pragnieniami, a tylko i wyłącznie tym, co mówi nam kot.
U moich obu nerkowców (choć przez kilka lat choroby przechodziły różne kryzysy) za każdym razem było widać moment gdy nie chciały już walczyć :(
Bardzo Ci współczuję, trzymaj się
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Wto paź 01, 2024 18:07 Re: Kropka - prośba o poradę

Anka, Katarzynka, raz jeszcze z całego serca dziękuję.

tilin

[poprzednia]