Lista karm mokrych wysokobiałkowych niskofosforowych

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Nie lip 27, 2025 16:27 Re: Lista karm mokrych wysokobiałkowych niskofosforowych

Hej:)!
Od lat przeglądam forum, korzystałam z tej listy i innych przydatnych rzeczy. Zarejestrowałam się, żeby napisać, że teraz (w lipcu 2025 r.) zmieniły się składy i zawartość fosforu w 2 rodzajach karm Wild Freedom. Kurczak (wcześniej opisywany na puszkach jako Chicken teraz to Pure Chicken) zamiast 0,2% ma 0,25% fosforu, a Kurczak i czarniak aż 0,29% fosforu (zamiast 0,2%). Kurczaka z czarniakiem będę odsyłać do Zooplusa, natomiast te z samym kurczakiem zdążyłam rozpakować i karmię nim koty. Ale złożyłam też reklamację i od 14 lipca 2025 r. Zooplus nie jest w stanie podać mi aktualnych składów Wild Freedom. Serio :( A na stronie cały czas mają nieaktualne składy, przynajmniej tych dwóch karm. Jeszcze nie wiem, jak wrzucać zdjęcia, bo na potrzeby reklamacji zrobiłam zdjęcia karm kurczakowych - starej i nowej wersji.

Lucretia

Od: Nie lip 27, 2025 15:53

Post » Śro sie 13, 2025 12:01 Re: Lista karm mokrych wysokobiałkowych niskofosforowych

Widzę, że wątek ożył po 3 latach. Jest sporo nowości. Polecam Oakfarm każdy smak fosfor w granicach 0,6%-0,7% w suchej masie. Do tego bardzo niskie węglowodany, wysokie białko i idealny tłuszcz.
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

[poprzednia]