Burza mózgów potrzebna! coraz gorzej ...

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pt kwi 08, 2016 9:06 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

RTG zrobione - poza ukazaniem trzech śrutow nic niepokojącego nie wykazało. Jelita jak na tak przewlekłą biegunkę wyglądają rewelacyjnie. USG na lepszym sprzęcie tez nic nowego nie wnioslo.

Zapalenie jelit raczej wykluczone, dlatego, ze powinna byc reakcja na podawane antybiotyki .
Trzustki nie było widać, czyli dobry objaw.
Mimo to trzymamy sie jeszcze tej trzustki choćby przez przekroczoną amylaze.
Włączamy podawanie enzymu, no i czekamy na poprawę morfologii, zeby wrócić z plukaniem dozylnym.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt kwi 08, 2016 9:07 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

lamblie?
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pt kwi 08, 2016 9:42 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

Następny krok badanie kupy na wszystko możliwe. Ja jeszcze o drozdzakach pomyślałam, bo mnie tez tak wiele miesięcy czyścilo przy candidzie.
Obrazek

Avian

Post » Pt kwi 08, 2016 9:44 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

Avian pisze:Następny krok badanie kupy na wszystko możliwe. Ja jeszcze o drozdzakach pomyślałam, bo mnie tez tak wiele miesięcy czyścilo przy candidzie.

Dobry pomysł - może Radzio prowadzi bogate życie wewnętrzne. Chociaż ciut lepiej się czuje? Trzymam za niego kciuki :201461

Koniczynka47

Od: Wto lut 23, 2016 9:21

Post » Pt kwi 08, 2016 9:56 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

A może to przewlekłe zatrucie ołowiem (od tego śrutu)?
:arrow: http://www.vetopedia.pl/article741-1-za ... owiem.html
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt kwi 08, 2016 10:21 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

Hmmmm, ciekawy pomysł. Rzucę hasło wetce. Jeden ze śrutów jest blisko wątroby. Prawdopodobnie gdzieś podskórnie i to raczej nie jest nowa sprawa.

Radek się trochę lepiej czuje. Wetka zaskoczona, jak powiedziałam, ze wciąż działa ten jeden przeciwbólowy co dostał 2 dni temu - powinien działać ok.6 godzin.

Wczoraj posiedział na balkonie i poobserwował ptaszki, dzisiaj pozwiedzał lecznicę. Przynajmniej trochę rozprostował kości, w kojcu się prawie nie rusza.
Obrazek

Avian

Post » Pt kwi 08, 2016 11:38 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

Jeszcze mi chodzi po głowie, żeby może zrobić posiew moczu? A nuż jakaś bakteria jest w nerkach a podawany antybiotyk na nią nie działa? No i może takie dokładne badanie moczu, z osadem i stosunkiem białka do kreatyniny - może coś by się z niego wywnioskowało?
Trzymam kciuki za dalszą poprawę samopoczucia Radka. :ok:
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Pon kwi 11, 2016 11:12 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

Iza, jak czuje się Raduś ?
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon kwi 11, 2016 11:57 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

Wczoraj wieczorem ciut gorzej - skończyła sie Cerenia, przestał działać przeciwbólowy i od razu gorsze samopoczucie :( Jakoś tak zmizerniał przez weekend ...
Jutro kontrola krwi i zobaczymy, czy można kroplówki dożylne podać.

Za to dzisiaj rano całkiem niezła kupa - nie breja, a o podłużnym kształcie :ok: (sorry za opis ;) )
Obrazek

Avian

Post » Pon kwi 11, 2016 12:15 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

Oj tam kupa w życiu kociarza czy psiarza normalna rzecz :wink:
Dobrze, że chociaż z tym jest lepiej, na pewno zmizerniało kocisko, ale odrobi zaległości i jeszcze będzie brylował na pokazach. :201461

Koniczynka47

Od: Wto lut 23, 2016 9:21

Post » Pon kwi 11, 2016 12:21 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

Też się cieszę z podłużnej kupy, ale że zmizerniał przez weekend to już nie bardzo :(
Kciuki trzymam i moc pozytywnej energii przesyłam Radeczku :201461
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon kwi 11, 2016 17:10 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

Kibicujemy wam cały czas :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon kwi 11, 2016 18:40 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

chłopak daje radę to i podogonie ładnie 'brzmieć' w opisie zaczyna
oby tak dalej
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon kwi 11, 2016 20:43 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

Avian pisze:RTG zrobione - poza ukazaniem trzech śrutow nic niepokojącego nie wykazało. Jelita jak na tak przewlekłą biegunkę wyglądają rewelacyjnie. USG na lepszym sprzęcie tez nic nowego nie wnioslo.

Zapalenie jelit raczej wykluczone, dlatego, ze powinna byc reakcja na podawane antybiotyki .
Trzustki nie było widać, czyli dobry objaw.
Mimo to trzymamy sie jeszcze tej trzustki choćby przez przekroczoną amylaze.
Włączamy podawanie enzymu, no i czekamy na poprawę morfologii, zeby wrócić z plukaniem dozylnym.

http://www.witaminyzdrowia.pl/pierwiast ... /olow.html

Nie mogę znaleźć teraz,ale miałam link ( czy wysłałam go jednak Tobie na pw ? - nie pamiętam ) , szukałam o podwyższonej woiaminie B12 w organiźmie i podawali min zatrucie ołowiem, czy coś w tym stylu.

Pozdrawiam,

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Wto kwi 12, 2016 7:06 Re: Burza mózgów do interpretacji wyników potrzebna!

No niby ładniej brzmi, ale jest kiepsko. Coraz chudszy biedaczek, wczoraj znów bardzo go mdliło. Przeciwbólowy dostał dopiero popołudniu, Cerenię też, wiec zanim zadziałały trochę czasu minęło. On chyba tez psychicznie klapnięty trochę ... Wczoraj leżał z godzinę na parapecie i spoglądał przez okno, ale tak naprawdę to niewiele go interesuje. Chyba zmęczony tym wszystkim. Coraz wyraźniej zdaję sobie sprawę, ze to raczej podtrzymywanie przy życiu. No ale póki łyka, trawi i kontaktuje będziemy walczyć. Wnętrzności nie wyglądają na bardzo chore, wiec trzeba dac im szanse ruszyć.
Dzisiaj kontrola krwi.

Wczoraj doszedł homeopatyczny Mucosa Compositum, zobaczymy jak zadziała (pierwszy zastrzyk już dostał).
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]