czy myślicie, że mogę już teraz zacząć stosować dla niej tą dietę, czy poczekać na diagnozę od Pani Neska?
Moderator: Moderatorzy
Kazia pisze:(...)
Szczepienia obciążają nerki, szczepionka jest na kurzym bialku, które nerki muszą przerobić (jest teoria, nie potwierdzona, że częste szczepienia mogą być przyczyną PNN w późniejszym wieku kota. Dlatego teraz zaleca sie szczepić koty powyżej 2 lat, co 2-3 lata. U nerkowców sądzę, że trzeba być szczególnie ostrożnym ze szczepieniami).(...)
ona88 pisze:tak, wiem, że badania teraz są najważniejsze, ale to jeszcze tylko niecałe 2 tygodnie..
ja też najchętniej zrobiłabym te badania już teraz, ale USG z przepływami to 130zł, badania krwi takie tylko na mocznik kosztowały 16, więc ze wszystkim pewnie min. 50, diagnoza nefrologa 80.. nie mam tyle po prostu i nie mam skąd wziąć. naprawdę jej zdrowie jest dla mnie priorytetem, więc nie myślcie proszę, że mam na wszystko tylko nie na to...
a czy mogę zacząć jej już teraz podawać tylko mięso? na razie bez tego mieszania witamin itd. tylko np. gotowany kurczak, gotowana łopatka albo karkówka?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości