Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. Dobranoc, Malutki [*]

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw gru 10, 2009 20:24 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

Etka pisze:a czy on nie ma tego co Kropcio?
U Moniki wyszlo ze nie toleruje zadnej karmy z drobiem i szczerze mowiac nie wiem czy tez z wolowina.
Moze jesc tylko ryby.

Kciuki za Mikiego!

Tez pomyslałam o alergi, ale myslisz, że by sie nie objawiła po takim czasie :roll:
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Czw gru 10, 2009 20:57 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

Zobaczymy, co będzie się działo przez ten tydzień i zasugeruję wetowi, że może to alergia. Może to być od nadmiaru kłaków. Miki teraz codziennie będzie przyjmował pastę odkłaczającą, bo bardzo wypada mu sierść i może to między innymi być powodem. Wypadaniem sierści tez będziemy się zajmować w środę. Dzięki Wam jeszcze raz za wszystkie sugestie, jesteście nieocenione :) Miki ma najlepsze ciotki pod słońcem.

Tam przyjmuje dr Juszczak, ale Mikiego badał taki młody sympatyczny wet, dr Juszczakowi właśnie asystentka opowiadała, jaki to Miki grzeczny i kochany jest :)

Poza tym jeszcze wet sprawdził, jak tam się mają Mikowe zębole i okazało się, że póki co nie wymagają zdejmowania kamienia pod narkozą. Także dziękuję Wam bardzo, że odwiodłyście mnie od tego, kiedy wet z Promienistej chciał to na siłę zrobić.

A tak poza ty, to Miki ostatnio ma nowe przyzwyczajenie. Przychodzi do mnie około 5 rano i zaczyna mi "układać włosy". Tzn ugniata poduszkę akurat tam, gdzie moje włosy leżą, jak już zrobi mi odpowiednią fryzurę,to kładzie się na poduszce i wtula w moją głowę. Nie muszę pisać, że gdy rano wstaję,to mam na głowie konkretną szopę :)

Jaga82

Od: Wto lip 21, 2009 21:43

Post » Czw gru 10, 2009 21:00 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

to musisz wstawic koniecznie te poranna szope :mrgreen:

co do alergii nie jest tak ze masz rozne karmy i po jakims smaku on zaczyna wymiotowac?
tak bylo z Kropkiem Eksmitkiem.

U mnie sie raz pochorowal, wymiotowal wtedy tez po wodzie i Monika u ktorej teraz mieszka zaczela analizowac i wyszlo niestety ze nie trawi napewno drobiu.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw gru 10, 2009 21:18 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

Jaga82 pisze:... Miki ostatnio ma nowe przyzwyczajenie. Przychodzi do mnie około 5 rano i zaczyna mi "układać włosy". Tzn ugniata poduszkę akurat tam, gdzie moje włosy leżą, jak już zrobi mi odpowiednią fryzurę,to kładzie się na poduszce i wtula w moją głowę. Nie muszę pisać, że gdy rano wstaję,to mam na głowie konkretną szopę :)

"Matkodociebie"! Stylista! Obrazek
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw gru 10, 2009 21:39 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

no to ciotki juz wszystko napisaly:) a ja tylko kciuki potrzymam:)

:ok: :ok: :ok: :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt gru 11, 2009 8:38 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

widzę, że Miki ma te same pomysły, co Puder, który mi układa fryzurę gdy tylko położę się na poduszce ;)

nie mam więcej pomysłów co do leczenia Mikiego, bo jak napisała Aga, dziewczyny wszystko napisały. ja byłam zadowolona z gabinetu Juszczaka i Gorzelańczyka na Bułgarskiej, więc dobrze, że Wam też się podoba tam.

Miki, mizianki i tulanki, słodziaku!

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto gru 15, 2009 11:49 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

Miki nie daj się musisz być zdrowy, bo piękny już jesteś. On jest tak cudny że szkoda gadać

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Wto gru 15, 2009 21:02 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

Miki jest najwspanialszy!!! :ok:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto gru 15, 2009 21:16 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

Zgadzam się z Wami w pełni, to najpiękniejszy i najwspanialszy kot na świecie. Moje Serduszko kochane :kotek:

Jutro idziemy na kontrolę.

Jaga82

Post » Wto gru 15, 2009 21:25 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

Jaga82 pisze:Zgadzam się z Wami w pełni, to najpiękniejszy i najwspanialszy kot na świecie. Moje Serduszko kochane :kotek:

Jutro idziemy na kontrolę.

Ty tez jestes wspaniala:) Taki dom to marzenie kazdego kota :ok: :1luvu:
Obrazek

aga9955

Post » Wto gru 15, 2009 21:32 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

Jaga82 pisze:Jutro idziemy na kontrolę.

Miki na pewno zadba o twoja fryzurę :D
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pt gru 18, 2009 12:36 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

aga9955 pisze:
Ty tez jestes wspaniala:) Taki dom to marzenie kazdego kota :ok: :1luvu:

:oops:

Miki po kontroli wyniki ma bardzo dobre, mocznik 57 :), jedyne co to leukocytów jest za dużo, wzrosły do 27 tys. Toczy się jakiś stan zapalny, na 99% od dziąseł, bo poza tym jest wszystko ok. Miki dostanie dziś jeszcze tabletki na ten stan zapalny.

A tak poza tym, to Mikita dziś w nocy odstawił niezły numer. Śpię sobie w najlepsze i nagle czuję przez sen, jak coś mi trze po twarzy, jakby papierem ściernym ktoś mnie miział ;) Otwieram oczy, a tu okazało się, że Miki stoi nade mną i liże mnie po twarzy 8O Zgłupiałam i tak leżałam sobie taka zgłupiała, nie wiedząca o co chodzi, z wylizaną przez kota połową twarzy :o
Miki bardzo często liże mnie po rękach, ale taki numer jak dziś, zrobił po raz pierwszy :twisted:

Jaga82

Post » Pt gru 18, 2009 12:38 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

Może makijażu nie zmyłaś :wink: :ryk:
Kochany kot :1luvu:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt gru 18, 2009 12:58 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

kocha Cie :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt gru 18, 2009 14:08 Re: Poznań: Miki-Mikita-Mikitita-Eksmita. nerki okej! :D

Tworzycie zgrany duecik:)
Obrazek

aga9955

[poprzednia][następna]