To może nie lubi ryby?... Poza tym on może nie chcieć jeść przez tą zmianę miejsca. Daj mu trochę czasu.
sheridan pisze:Ale generalnie po ponad roku nowej diety, mamy i tak w tej chwili jeden wielki foch jedzeniowy, nie wchodzi NIC i ja już nie wiem, co robić. Obie nie chcą jeść.Niucholą tylko za ukrytą puszką z suchym
Mam nadzieję, że im przejdzie za trochę.
To może nie lubi ryby?... Poza tym on może nie chcieć jeść przez tą zmianę miejsca. Daj mu trochę czasu.
sheridan pisze:Moje dziewczyny mają już 10 lat i nieustające problemy zdrowotne również, chociaż były u mnie w zasadzie od samego początku. Od początku tego roku byłyśmy już siedem razy u weta.![]()
![]()
![]()
O jednej rzeczy napiszę tutaj: zaglądajcie zwierzakom pod ogonki, psów dotyczy to również. Warto wiedzieć, jak wyglądają tam sprawy normalnie, żeby w porę zareagować. Chodzi mi o gruczoły przyodbytowe. Które potrafią się zatkać. Robi się wtedy stan zapalny i ropień, i to widać na zewnątrz (pupka jest czerwona, nabrzmiała i asymetryczna) Nam się coś takiego stało właśnie. Bardzo nieprzyjemna sprawa, zwłaszcza czyszczenie tego dla zwierzaka. Na szczęście jest już ok.
Tinka07 pisze:Chyba Magaaaa pisala o catosalu? Zgadza sie?
Magaaaa, u Misi catosal nie wchodzi w gre, bo zawiera duzo fosforu, a Misia ma fosfor przeciez na granicy. Powiedzialabym nawet, troche za wysoko jak na jej wiek.

iwona_Spike pisze:Annazoo,
Krzywa cukrowa ma za zadanie pokazać, jak działa insulina, czyli wszystko robisz tak, jak normalnie:
Pomiar rano PRE + jedzonko + insulina
Potem kolejne pomiary cukru, jak dasz radę co 2 godziny to nawet lepiej
ewentualnie jakieś jedzonko, jak dajesz normalnie w ciągu dnia
Wieczorny pomiar (po 12 godzinach) PRE + jedzonko + insulina
Krzywa taka wychwytuje NADIR czyli najniższy stan cukru po podaniu insuliny.
W instrukcjach, jakie kiedyś dostałam od Kociary o krzywych jest w dwóch miejscach:
Raz co 4 godziny: Przy wykonywaniu krzywej poziomu glukozy we krwi, prawdopodobnie w przypadku wielu kotów będzie wystarczało wykonywanie krzywej co 4 godziny w ciągu 12 godzin (tzn. 0h [przed poranną dawką insuliny], +4h, +8h i +12h po porannej dawce insuliny).
i drugi raz co 3 godziny: należy wykonywać krzywą cukru pomiędzy AM – poranną i PM - wieczorną dawką insuliny tj. PRE rano, +3h, +6h, +9h, PRE wieczór.
Powodzenia

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości