Gedo pisze:może mi ktoś napisać jaki dokładnie skład ma xobaline i jak się ją dawkuje?
Przepisuję skład z opakowania:
Methylcobalamin 3 mg 50000
Folic Acid 200 mcg 50
1 tabletka dziennie.
Gedo pisze:może mi ktoś napisać jaki dokładnie skład ma xobaline i jak się ją dawkuje?
Jana pisze:A próbowałaś zaraz po wrzuceniu tabletki jeszcze podać kotu wodę ze strzykawki? Żeby 'popił' i musiał połknąć?
Irlandzka Myszka pisze:Wczoraj próbowaliśmy smaku tabletek, które dostaje Kicuś i okazało się, że problem nie jest w xobaline tylko w potasie i denosylu. Dzisiaj spróbuję mu dosłodzić i zobaczymy jak będzie.
Pozdrawiam
Slonko_Łódź pisze:Kuszą mnie te kapsułki żelatynowe- wtedy zamiast 4 "wtyków" mógłby być tylko jeden... Tylko na allegro są w tej chwili wyłącznie największe rozmiary (0 i 00)- 22mm i 8 średnicy... Dla kota chyba trzeba mieć rozmiar 2 a może nawet 3- Gedo jakiego rozmiaru używasz? Wtedy też te tabletki, których w zasadzie nie powinno się gryźć/kroić byłyby rozpuszczane dopiero w żołądku...
casica pisze:Irlandzka Myszka pisze:Wczoraj próbowaliśmy smaku tabletek, które dostaje Kicuś i okazało się, że problem nie jest w xobaline tylko w potasie i denosylu. Dzisiaj spróbuję mu dosłodzić i zobaczymy jak będzie.
Pozdrawiam
A czy Kicuś się myje? Bo dopóki Dracul się mył, robilam mu tzw. maślaną łapkę (warunek - lek nie może być gorzki). Kulkę masła wymieszaną z roztartymi na proszek lekarstwami wsmarowywałam mu w przednią łapkę, a on to mył i zlizywał wszystko jak należy.
Możesz też spróbować podawać mu np w bezopecie, który koty lubią.
Slonko_Łódź pisze:Gedo Dziękuję za namiar- skorzystam z kontaktu i spróbuję. Świetny pomysł w ogóle z tymi kapsułkami![]()
Irlandzka Myszko Wyniki Yenny z wczoraj- mocznik 154 (poprzednio 277,7), kreatynina 4,4 (poprzednio 11,36). Morfologia w samym dole ale w normie, jonogram rozchwiany- za dużo sodu (154mmol/l), potasu (5,8mmol/l) i chlorków (124mmol/l), ale fosfor- 2,01 mmol/l (norma do 1,62) a poprzednio było 5,59... A jak już pisałam Yennefer marudzi przyjedzeniu więc je co chce. Tylko że ostatnio dzięki Gedo wprowadziliśmy Renagel- jak widać SKUTECZNYGedo- jeszcze raz- DZIĘKUJĘ!
... Próbuj dodatkowo z tłuszczem. Najlepsze są tłuszcze zwierzęce (smalec wieprzowy lub gęsi, ale bez żadnych dodatków) albo w razie czego masło.
Gedo pisze:Tinka mi poradziła żeby podrasować karmę nerkową tłuszczem:... Próbuj dodatkowo z tłuszczem. Najlepsze są tłuszcze zwierzęce (smalec wieprzowy lub gęsi, ale bez żadnych dodatków) albo w razie czego masło.
niestety, teraz Tinka jest na wakacjach bez dostępu do netu i nie mogę się jej dopytać o szczegóły... może ktoś mi poradzi?
- ile masła mogę dodawać?
- czy mogłaby być np wytopiona słonina? w jakiej ilości ?
zupełnie nie wiem również jak to jest z fosforem w takich tłuszczach?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości