Mamrotku, chyba Ci się trochę pomyliło z zarządzaniem porcjami karmy. Do insuliny należy podać nieco mniej, gdyż levemir zaczyna działać dopiero 2-3 godziny po wstrzyknięciu. Gdy do insuliny podasz za dużo karmy, sprowokujesz hiperglikemię poposiłkową. Te 50 gr do posiłku jest OK. Mogłoby być nawet o 10 gr mniej i dopiero przy + 2 - 60 gr. Przy + 4 i + 5 podałabym po 25 gr.Mamrot pisze:piotr2422 pisze:karme podaje przed insulina okolo 6 rano potem co 3 godziny o 9 i o 12 lacznie na 12 godzin 3 porcje po 50 gr czyli porcje powinny byc mniejsze jedna od drugiej ? badania krwi wykazaly problemy nerek oraz watroby dlatego dostalem te tabletki oraz ipakitine levemir od 11,01 wczesniej canisulina jakos 4 dni
układ musi byc taki:
badanie PRE+insulina+karma - jedno po drugim w tym samym czasie
jeśli twój kot zjada 150 gr karmy w cyklu 12 godzinnym to psiłkipowinny być podawane w układzie:
badanie PRE,karma 75 gr ,insulina
+ 2, 2,5 lub max 3 godziny od PRE posiłek 37 gr i kolejny na plus maksymalnie 5, 5,5 godziny od PRE kolejne 37 gr.
Piotrze, napisz, jak dysponujesz codziennie czasem? Masz karmnik? Roladki serowe traktuj jedynie jako przysmak lub nagrodę. Z wklejonych przez Ciebie wyników absolutnie nie wynika, że należy podawać ipakitine. Fajnie byłoby, gdybyś przy wynikach podał jednostki i wartości referencyjne.
Przymierzałabym się do zwiększenia dawki do 0,5 jedn.
Pozdrawiam serdecznie
Tinka
EDIT:
Może skubać, ale jak już wcześniej napisałam, 50 gr do insuliny jest zupełnie OK. Doczytałam właśnie, że karmnik jest w drodzepiotr2422 pisze:mam jeszcze pytanie jesli wystawie kotu jedzenie dajmy te 70 gr a zje tylko polowe na raz to czy powinienem zabrac reszte czy moze skubac do tej nastepnej porcji?