Droga Hebe,
Niestety nasz dzienniczek wciąż stanowi dla mnie wielką niewiadomą..
Dla mnie też. Zrobiłam już kilka testów z dzienniczkiem Nutki. Najpierw funkcjonowało, ale po wyłączeniu komputera i po ponownym kliknięciu na link, znów nic.
Jednak rzeczywiście, gdy wklei się link w adres, dzienniczek się otwiera. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Trzeba może popytać mądrzejszych od nas. U "Kociary" dzieninnczek w dalszym ciągu funkcjonuje, a to ten sam adres. Może ona będzie mogła coś podpowiedzieć.
Hebe, wyniki Nutki są dobre, powiem nawet bardzo dobre, jak na ten krótki czas. Ja najbardziej u Tinki lubiłam takie wyniki, jak ten Wasz dzisiejszy:
284 2,5 jedn
208 2,5 jedn
Robisz to świetnie, a Nutka reaguje dobrze na caninsulinę i podawaną dawkę. Te czasem wysokie PRE mogłyby ewentualnie wskazywać na kontregulację. Można byłoby w przypadku dosyć niskich PRE podzielić dawkę. Przy śniadanku np. 3/4 i potem przy +4 dodatkowo 1/4 z maluteńką przekąską lub bez (w zależności od wyniku). Ja u Tinki czasem tak robiłam, żeby nie podwyższać poziomu glukozy z za niską lub z za wysoką dawką przy wcześniejszym niskim PRE. Nie wiem, Hebe, mogłabyś ewentualnie taką opcję wziąć pod uwagę.
Pozdrawiam ciepło