Przelicznik jednostek, proszę o pomoc.

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pon cze 22, 2015 20:45 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

Rozumiem Twoje dylematy, pewnie sama miałabym takie same :(
Ciężko coś doradzić sensownego, ale ja chyba bym zrobiła jeszcze posiew, w labie, do którego masz bliżej i większa pewność, że zajmą się nim szybciej. Ale w ludzkim też nigdy nie wiadomo ile ten mocz dokładnie będzie stał :(
Jeżeli to było zanieczyszczenie, to raczej dwa razy tak samo nie wyjdzie.

Satirra

Od: Nie lut 23, 2014 10:33

Post » Wto cze 23, 2015 12:52 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

Rozumiem.
Dzięki za dzielenie się informacjami :D

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Wto cze 23, 2015 14:13 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

Pani wet, twierdzi ,że mocz, który był przechowywany w nie wiadomo jakich warunkach. W drodze ( w samochodzie ) od 10 czerwca, wylądował w Warszawie, do badania w dniu 12 czerwca - nie ma wpływu na wynik i miano bakterii.

:201422

Jednak powtórzyć by trzeba było (zalecane). :!:

gatiko

Post » Wto lip 07, 2015 19:25 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

Ostatnio, od kilku dni , kotek ma lekkie rozwolnienie. Nie wiem,czy mogł mieć wpływ olej łososiowy , czy nie...

Mam pytanie, czy ktoś stosował pokrzywę, u kociaka. W jakiej postaci, przez jaki okres czasu i w jakich dawkach ?

gatiko

Post » Wto lip 07, 2015 20:19 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

Brrr ... na 3-im piętrze, chadza sobie po zewnętrznej stronie okna ( na wąskim, lichym parapecie aluminiowym ) kotek..."Ludziom", to jednak brak wyobraźni :evil:

gatiko

Post » Wto lip 07, 2015 22:48 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

Olej z łososia może powodować rozwolnienie, trzeba go wprowadzać bardzo powoli. Jeśli jest biegunka, to nie podawaj oleju. Jak się qpa unormuje to zacznij wprowadzać na nowo :-)

Satirra

Post » Śro lip 08, 2015 14:43 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

Kurczak blady :roll: Podawałam przez jakiś czas ( nie za długo) i było dobrze. A ostatnio, zaczęło się dziać nieładnie. Wczoraj kicia też już coś miała nie tak z qpką. Czyli jak zwykle obydwoje tak samo :(

Nie podaję już drugi dzień. Poczekam,az się lepiej poczują. Jeśc nie chcą, w te upały....

gatiko

Post » Czw lip 09, 2015 6:45 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

Kotka, za to wczoraj w dzień i dzisiaj w nocy. non stop w kuwecie. Biedna...

gatiko

Post » Czw lip 09, 2015 10:56 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

Spróbuj może podać Smectę (lek ludzki) albo Aptus Attapectin (lek wet.). To leki bezpieczne,, które niczego nie niszczą, ale wchłaniają szkodliwe substancje z wnętrza jelit. Tylko nie wolno podawać z innymi lekami, bo je też wchłaniają
A może kot ma uczulenie na karmę, albo karma z danej serii jest trefna, zanalizuj, czy zmiana karmy/dostawy nie zbiegła się z początkiem problemów
Kot z długotrwałą biegunką potrzebuje nawadniania
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lip 09, 2015 11:08 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

Taizu, dzięki za wpis.

Myślałam o karmie. brałam to pod uwagę. Pomyślałam,że może też przysłużył się olej z łososia. 2 razy , podałam też śladowe ilośći smalcu gęsiego do jedzenia. Może za tłusto ? Choć była tego odrobina...
Najpierw "wzięło" kotka. A za niedługo kicię. Tylko ona biedna często do kuwetki chodziła ( jak pisałam wczoraj za dnia i w nocy, do rana :evil: ). I mlaszcze, tak że kojarzę to z jakimś może bólem brzuszka ? O, znowu była w kuwecie :(
Ona wody sama nie pije, strzykawką ... masarka. Jeśli już, to mogę podać ( choć też dla niej to stresogenne) , zmiksowaną karmę mokrą z wodą.
Tylko pytanie, czy może jeść mokre jedzenie ? Nie wiem co się stało,że tak ich chwyciło :( Kotek już chyba ok( odpukać). Bo jak wróciłam do domu, ( z duszą na ramieniu, co zastanę), to trafiłam na twardy skarb.

gatiko

Post » Czw lip 09, 2015 13:09 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

Stosował ktoś nawłoć , albo mącznicę lekarską u kociaka ?

gatiko

Post » Czw lip 09, 2015 22:38 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

Moze to jakiś wirus?
Ja przy biegunce podaje kilka dni po prostu ugotowane udko z kurczaka/indyka i zmielone na papkę z woda. Czesto a mało. Po 2-3 dniach powinno byc lepiej. Jak nie będzie to pewnie wet będzie potrzebny :(
Na puszkę najlepiej tez pózniej z tego kurczaka przestawiać powoli, mieszać przez kilka dni.

Satirra

Post » Czw lip 09, 2015 22:53 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

hej :)

my przy biegunce stosujemy dirsanyl http://allegro.pl/ceva-diarsanyl-pasta- ... 51591.html
fajny aplikator do zawartosci (glinka) po dwóch aplikacjach (najczesciej) biegunka przechodzi
mamy jednego łobuza który ma tendencje do biegunek, dirsanyl sobie z tym poradził świetnie _poleciła nam nasza wetka i w lecznicy kupilismy pierwszy raz, teraz juz przez allegro bo cena nieporównywalnie nizsza
przy czym sa tez większe opakowania, ale przy 10ml masz od razu ustawioną miarke dla kota, przy wiekszych pojemnosciach musisz z miarką kombinowac
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Pt lip 10, 2015 7:30 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

Satirra pisze:Moze to jakiś wirus?
Ja przy biegunce podaje kilka dni po prostu ugotowane udko z kurczaka/indyka i zmielone na papkę z woda. Czesto a mało. Po 2-3 dniach powinno byc lepiej. Jak nie będzie to pewnie wet będzie potrzebny :(
Na puszkę najlepiej tez pózniej z tego kurczaka przestawiać powoli, mieszać przez kilka dni.

Tak też myślałam. Przerobiłam "kurs biegunkowy". Czego to się człowiek nie nauczy, jak musi.
U mnie, gotowane mięso, przetarte nawet nie przejdzie. Znaczy, może by i przeszło na siłę ( gdyby do strzykawki udało mi się to władować).

Gdyby ktoś był zainteresowany, wyczytałam ( że podaje się kociakom ) i podawałam - owoc czarnej borówki. Być może za małe stężenie, bo się bałam.
Odpukać, wczoraj od południa, koteczka miała spokoj z sensacjami kuwetowymi. Noc , też przeszla spokojnie. Mam nadzieje,że już obydwa mają się dobrze.
Kotwkratkę pisze:hej :)

my przy biegunce stosujemy dirsanyl http://allegro.pl/ceva-diarsanyl-pasta- ... 51591.html
fajny aplikator do zawartosci (glinka) po dwóch aplikacjach (najczesciej) biegunka przechodzi
mamy jednego łobuza który ma tendencje do biegunek, dirsanyl sobie z tym poradził świetnie _poleciła nam nasza wetka i w lecznicy kupilismy pierwszy raz, teraz juz przez allegro bo cena nieporównywalnie nizsza
przy czym sa tez większe opakowania, ale przy 10ml masz od razu ustawioną miarke dla kota, przy wiekszych pojemnosciach musisz z miarką kombinowac

Cześć :)
Dzięki, zaznaczyłam. Kupię pewnie, na zaś. Szukałam u siebie, glinki kaolinowej,ale niestety w tej dziurze nie ma. Byla,ale pani nie potrafi się oreślić,czy zamówi,czy nie :evil:
Zamówiłam przez internet. Będę mieć , w przyszłym tygodniu.

Podawał ktoś może glinkę białą, w sytuacjach złego samopoczucia, czy może profilaktycznie ?

gatiko

Post » Pt lip 10, 2015 8:11 Re: Podwyższona kreatynina.Proszę o pomoc.E coli wysokie mia

APTUS ATTAPECTIN, lek, o którym pisałam, bazuje właśnie na glince czyli kaolinie, dodatkowo zawiera jeszcze inny absorbent, pektynę :). Stosowałam z dobrym skutkiem.
Smecta działa na podobnej zasadzie, ale z innym środkiem aktywnym, naturalnym krzemianie glinu i magnezu.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]