avild pisze:Miodalik pisze:Avild - czy mozesz zmienic veta ? na kogos kto prowadzi nerkowcow ?
Ależ prowadzi, dwóch od nerek i jeden diagnostyk. Kogo polecacie (byle nie ns)?
Jutro wizyta domowa. Rozważamy kroplówkę dożylną pompą infuzyjną. Nie wiem, czy przy takich parametrach można podać jakikolwiek antybiotyk......
avild pisze:Mądrzycie się, a ja niestety mam wyniki pozostałych badań...
Krew:
mocznik: 160
kreatynina: 4,2
USG: zmiana obrazu warstwy korowej nerek
jedyny objaw: kot schudł
badanie moczu jest b. ważne, bo trzeba ustalić, czy nie jest to odmiedniczkowe zapalenie nerek, wywoływane przez bakterie ww
podawanie antybiotyku bez potwierdzenia jest zbrodnią, bo większość jest nefrotoksyczna
PcimOlki pisze:Mądrzymy się. Mamy tez efekty onego mądrzenia. Bieg wydarzeń wskazuje, że NIE PODANIE antybiotyku jest zbrodnią.
Slonko_Łódź pisze:PcimOlki pisze:Mądrzymy się. Mamy tez efekty onego mądrzenia. Bieg wydarzeń wskazuje, że NIE PODANIE antybiotyku jest zbrodnią.
PcimOlkiUwielbiam te Twoje podsumowania
Chociaż nie da się ukryć, że coś jest na rzeczy- gdyby tutaj w wątku Gedo i PcimOlki nie "mądrzyli się" kiedy tu trafiłam, Yennefer nie wylegiwałaby się właśnie w bytowniku na balkonie....
PcimOlki pisze:Zwłaszcza, że wówczas byliśmy głupsi. Przynajmniej ja byłem.
jaguarius pisze:...
Trzymajcie mocno kciuki, aby Bingo przetrwał ten kryzys
jaguarius pisze:Kreatynina 8,8 (tydzień temu 7,3)
Mocznik 260 (tydzień temu 270) - a ma zwiększoną max ilość podawanych płynów![]()
Koszmarnie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 48 gości