Moderator: Moderatorzy
malwina pisze:Slonko_Łódź pisze:U mnie jest terror- kot idzie na kolana na plecy, skóra z karku jest ściągnięta "do ogona" a w otwarty pyszczek pakuję tonę leków w kapsułce i podlewam wodą ze strzykawkiYennefer ostatnio już położona na plecy od razu sama otwiera pysio. Oczywiście znieważa mnie przy tym nieustannie
![]()
Jak to? Jedna kapsułka? Taki wielo...?-lek?
I jak robisz ten pakunek?
inkaa82 pisze:No i są wyniki. Masakra..................![]()
W 1,5 tygodnia mocznik poszedł o 100 jednostek do góry - Hermes ma 330 mg/dl, kreatynina 6,4 mg/dl.
Zaczęła się do tego wtórna nerkowa nadczynność przytarczyc, fosfor 3,6mmol/l i żelazo ponad 40mmol/l (suplementacja odstawiona 2 tyg temu).
Jestem załamanaNie wiem, czy walczyć dalej. Widać, że choroba zaczęła atakować w strasznie szybkim tempie, a nasze działania nie przynoszą nic, no i kot ma się gorzej (je tylko mięso).
pixie65 pisze:A jaki Hermes ma poziom wapnia?
inkaa82 pisze:Po drugie - mocznik. I tu jest gorzej, bo Hermes nie nadaje się na kroplówki dożylne. Zatem trzeba próbować inaczejKroplówki dostaje codziennie, po 250ml. Zastanawiam się nad włączeniem na 2-3 dni Furosemidu. Wiem, że jest niebezpieczny, ale kontolując i suplementując jony może uda się wypłukać ten cholerny mocznik. Czy ktoś z Was próbował? Bo poza tym drastycznym rozwiązaniem - kończą mi się pomysły
inkaa82 pisze: Zastanawiam się nad włączeniem na 2-3 dni Furosemidu. Wiem, że jest niebezpieczny, ale kontolując i suplementując jony może uda się wypłukać ten cholerny mocznik. Czy ktoś z Was próbował? Bo poza tym drastycznym rozwiązaniem - kończą mi się pomysły
inkaa82 pisze:Wygląda jak zawsze i nie widać, żeby wybierał się za TM. Więc jak on nie chce, to my już nie mamy nic do gadania. Trzymajcie kciuki, bo będą nam baaardzo potrzebne !
inkaa82 pisze:Jednak chcę jeszcze spróbować z Lespewetem, nim wytoczymy ciężkie działa...
pixie65 pisze:Są różne środki moczopędne.
inkaa82 pisze:Po drugie - mocznik. I tu jest gorzej, bo Hermes nie nadaje się na kroplówki dożylne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości