na + 36 - o 18.40 - 103 !!!
sama dziewczynka sobie reguluje.
Moderator: Moderatorzy
Mamrot pisze::)
Edyta45 pisze:Mamrot pisze::)
Mamrotku, nawet nie wiesz jak się cieszę. Dzielna Kropcia, i Ty dzielna (mierzysz cukier!!!)
Gosiu, wyczułaś, u mnie same przeciągi. Nie mam nawet czasu, żeby założyć nowy wątekMałgorzata i Toffee pisze:Czekałam na jakieś dodatkowe uwagi Tinki co do wizyty u profesora, ale Tinka chyba zajęta mocno.![]()
Wracając do tych preparatów, daruj Twojemu kotu i sobie ich podawanie. Jedynie u ludzi i u szczurów z cukrzycą typu II zaobserwowano pozytywne zmiany. Koty mają jednak najczęściej cukrzę typu I. Na naszym forum cukrzycowym w Niemczech nie było żadnych pozytywnych zmian po podawaniu karnityny i argininy. Moi weci diabetolodzy tych preparatów w ogóle nie stosują. Chyba mają rację, że to bez sensu.Dodatkowo profesor polecił podawać codziennie 250 mg karnityny, 250 mg argininy i raz na dwa dni tabletkę Kalipozu (jony potasu). Karnityny w kapsułkach nie mogę namierzyć, argininę kupiłam, ale nie wiem jak tę cholerę odmierzyć i ile można przetrzymywać zrobiony roztwór.
Tinka07 pisze:Kropcio, Mamrotku, dzielne z Was Dziewuchy
Małgorzata i Toffee pisze:Podczas tych 11 dni na 1.5 jednostki Toffee schudł kolejne 30 dkg. To już razem 1.3 kg od 24 maja.Okropny badylek się zrobił.
Małgorzata i Toffee pisze:Dzięki, Mamrotku.
Właśnie rozmawiałam z profesorem przez telefon. Wieczorem zwiększam dawkę do 2 jednostek. Za pięć dni krzywa. Pytałam o coś na apetyt, ale profesor powiedział, że nie chce mu się wierzyć, aby kot z takim cukrem nie jadł, bo jest niejadkiem. Jego myśl idzie raczej w stronę rozwijającej się ketozy (!!!). Dlatego kazał szczególnie uważnie badać mocz. (Przecież badam).
Jestem przekonana, że wkrótce dojdziemy do dawki 2.5, na której według moich obserwacji kot czuł się najlepiej. Tylko co z tego, skoro przy tej dawce glikemia szala od ściany do ściany (choć zawsze była mierzalna). Już nie wiem co o tym myśleć.![]()
![]()
A! Profesor powiedział, że jeśli pojawią się ketony w moczu, to na sygnale do kliniki, żeby nawodnić i podać antybiotyk, ALE nie zmieniać dawki insuliny. Tinko???
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 267 gości