schnuki pisze:MIAŁ WCZORAJ ROBIONE BADANIA NIE MA CIAŁ KETONOWYCH WKLEIŁAM WCZORAJ JEGO WYNIKI I NIKT Z FORUM NIC NIE NAPISAŁ WETERYNARZ PO WYNIKACH POWIEDZIAŁ ,ŻE MA LEUKOCYTOZĘ I BACHUS DOSTAŁ ANTYBIOTYK NA 5 DNI ,WCZORAJ JESZCZE COS JADŁ DZISIAJ PRAWIE NIC
Jak dla mnie, to pisanie na forum wszystkiego z CapsLockiem oznacza krzyczenie i nie jest to zbyt grzeczne.
Leukocytoza - ale mi diagnoza! I co wet zalecił dalej? Jakie badania? Co powiedział na podwyższony cholesterol i trójglicerydy? Mocznik i białko we krwi - co wet mówił o nerkach? Zaproponował badania? USG chociażby?
Jeśli kot tak się zachowuje dzisiaj, to powinnaś pójść do weterynarza, bo może antybiotyk jest podany w za dużej dawce, albo nieodpowiedni.
P.S. Cukier jest wysoki, jak to przy cukrzycy nie leczonej / źle leczonej. A fruktozamina świadczy o tym, że ten stan trwa długo.
A w ogóle, to dlaczego Twój weterynarz nie omówił z Tobą wyników? Sam się nie łapie w temacie? Może skonsultuj wyniki z innym lekarzem? Szkoda Twojej kici

Trzeba jej pomóc.
P.P.S. Ketony mogą pojawić się w kilka godzin. Nie było ich wczoraj, a dziś? Jak nie sprawdzisz siśków - to się nie dowiesz.
A już ten zapach kwaśny z pyszczka - to kwasica ketonowa w cukrzycy. Zapach acetonu, kwaśnych jabłek?Albumina we krwi wzrasta wraz z odwodnieniem.
Ja tu widzę masę problemów. Zmień weta, jeśli dał antybiotyk na 5 dni przy tych wszystkich wynikach