Moderator: Moderatorzy
sigman pisze:(...)
Masz może wzór na GFR dla kota? Pliss.
sigman pisze:Biorąc pod uwagę, ze Atrila ma zmiany w nerkach nie liczyłabym specjalnie na poprawę wyników.
Ale można oczekiwać, że wyleczenie infekcji sprawi, że nie ulegną pogorszeniu.
pixie65 pisze:Czyli jak była infekcja tak jest nadal...
sigman pisze:sigman pisze:Biorąc pod uwagę, ze Atrila ma zmiany w nerkach nie liczyłabym specjalnie na poprawę wyników.
Ale można oczekiwać, że wyleczenie infekcji sprawi, że nie ulegną pogorszeniu.
Szkoda, jednak miałam nadzieję, że takie koty istniały.
Nie chciałabym, żebyś myślała, że naiwnie wierzę w zniknięcie PNN. Już 2 lata temu widząc wyniki kreatyniny 2,1mg / dl zdawałam sobie sprawę z bezpowrotnej utraty 2/3 ilości nefronów. Przejście na wyłącznie mokrą karmę bardzo ładnie znormalizowało i kreatyninę i mocznik. Gdyby nie usuwanie zębów, ten stan trwałby może do dziś.
Kinnia pisze:pixie65 pisze:Czyli jak była infekcja tak jest nadal...
pozwole sie wtracic ... pokaz mi gdzie widzisz trwającą infekcję w wyniku .... mam trudność aby ja zobaczyć ... na co zwróciłaś uwage, że taki wniosek?
Kontrola po leczeniu Augmentinem. (Wcześniej przed Augmentinem był Veroflox. )
gęstość- 1,012 barwa- żółta, lekko mętny. odczyn kwaśny białko- 86mg/dl, Glukoza ujemna, ketony ujemne barwniki krwi ujemne, barwniki żółciowe ujemne, urobilinogen w normie, osad; mierny, żółty, st.
nabłonki wielokątne pojedyńcze w prep. nabłonki okrągłe pojedyńcze w prep. Leukocyty- 0-1 wpw, Erytrocyty 0-1 wpw. Wałeczki nie znaleziono, Kryształy- nie znaleziono. Flora bakteryjna mierna.
Yagutka pisze:Potas można przecież suplementować.
sigman pisze:Yagutka pisze:Potas można przecież suplementować.
Jest suplementowany od dawna. Jednak to nie wystarcza. Być może ostatnie zwiększenie dawki poprawi stężenie potasu w surowicy, ale na poprawę trzeba będzie jeszcze dość długo poczekać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: aassiiaa i 6 gości