Azodyl można dostać u dr. Neski.
Moja kicia na poczatku roku skonczy 15 lat. Zdiagnozowana wielotorbielowatość w maju 2013. Wizyta u Neski podbudowała nas na duchu. Azodyl podajemy od maja, dwa razy dziennie. Nie możemy pozwolić na jakieś odstępstwa od diety nerkowej ponieważ skutkuje to natychmiastowym podwyższeniem mocznika i kreatyniny. Nawet jak dostała do wylizania sosik z karmy dla staruszków która ma obniżone te wszystkie szkodliwe substancje dla nerek i tak mocznik skoczył do ok 110. Badania mamy robione regularnie co miesiąc, wszystko pod kontrolą musi być. Od jakiegoś czasu jest karmiona strzykawką, początkowo było odrobinkę nerwowo teraz idzie wręcz perfekcyjnie. Dzięki temu możemy dokładnie kontrolować jaką ilość jedzonka spożywa (mam aktualnie 4 kotki

2bliźniaki 4m-c i 2 seniorki 15 lat, muszę jakoś ogarniać towarzystwo). Ja z własnego doświadczenia każdemu będę polecać dietę dla nerkowców jeśli jest wymagana. U nas żadne kombinowanie z karmą się nie sprawdziło. Dzięki strzykawce mogłyśmt zrezygnować z podanawania tabletek na wzmożenie apetytu (nazwa wypadła mi z głowy), wymioty zanikły całkowicie. Koteczka przeżywa drugą młodość
Pamiętaj o kontrolowaniu ciśnienia kici, bo często kotki z pnn mają nadciśnienie.