Bo ja nie znam wielu wątków, w których pixie by nie była wzywana i proszona o konsultacje, można się stosować, lub nie, ale braku oczytania to akurat zarzucić jej nie można

Moderator: Moderatorzy
Brzózka pisze:(...) Na tej podstawie z czysty sumieniem i po obserwacjach, czytaniu i słuchaniu mądrzejszych ode mnie wiem, że właściwe nawodnienie to podstawa przy każdej chorobie. W przypadku nerek to mega ważne. Najlepsze nawodnienie, najbardziej korzystne, to nawadnianie dożylne.
pixie65 pisze:Brzózka pisze:(...) Na tej podstawie z czysty sumieniem i po obserwacjach, czytaniu i słuchaniu mądrzejszych ode mnie wiem, że właściwe nawodnienie to podstawa przy każdej chorobie. W przypadku nerek to mega ważne. Najlepsze nawodnienie, najbardziej korzystne, to nawadnianie dożylne.
Nie masz racji.
Nie zawsze nawodnienie dożylne jest najbardziej korzystne.
Spróbuj tak nawadniać kota z anemią, która często pojawia się u kotów z pnn.
Podobnie - koty z nadciśnieniem czy chorobami serca (to też "powikłania" pnn).
Gwarantuję, że żaden z nich nie wytrzyma dłuższego nawadniania dożylnego.
A na początek przeczytaj choćby to:
http://www.czytelniamedyczna.pl/1519,hy ... wiadc.html
sibia pisze:Brzózka, a możesz linki?
Bo ja nie znam wielu wątków, w których pixie by nie była wzywana i proszona o konsultacje, można się stosować, lub nie, ale braku oczytania to akurat zarzucić jej nie można
Brzózka pisze:
Nie gwarantuj. Mój kot miał wysokie ciśnienie. Do dzisiaj bierze leki (na szczęście niewielką dawkę) i żyje, po 2 ms nawadnianiu. Miał problemy z morfologią, anemię. (...)
pixie65 pisze:Brzózka pisze:
pixie65 pisze:Brzózka pisze:
Nie gwarantuj. Mój kot miał wysokie ciśnienie. Do dzisiaj bierze leki (na szczęście niewielką dawkę) i żyje, po 2 ms nawadnianiu. Miał problemy z morfologią, anemię. (...)
A jakieś konkrety?
Jak wysokie ciśnienie? Jaka anemia?
Brzózka pisze:pixie65 pisze:Brzózka pisze:
Nie rozumiem o co chodzi z tym linkiem, co ma leczenie starszych osób i w stanie terminalnym do naszej rozmowy ? Jeśli chciałaś zabłysnąć wiedzą medyczną to .... cóż ... przyznaję, to dla mnie zbyt mądre ....
Brzózka pisze:pixie65 pisze:Brzózka pisze:
A jakieś konkrety?
Jak wysokie ciśnienie? Jaka anemia?
Robisz się śmieszna, wiesz ... (...)
Brzózka pisze:A na koniec - po ostatnim usg, dr Marciński (ale pewnie dla Ciebie to też żaden autorytet)
Anita82 pisze:Witajcie...
Najświeższe badania-kreatynina 3.27,mocznik 149...
Kroplówka raz na tydzień. (...)
pixie65 pisze:Anita82 pisze:Witajcie...
Najświeższe badania-kreatynina 3.27,mocznik 149...
Kroplówka raz na tydzień. (...)
To (moim zdaniem) za mało.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości