Mamrot pisze:10.07 - + 48 h godz.6.30 - stan 115 - odważyłam sie nie robić pomiaru o 18.30
a dzis rano o 6.30 na 72 godziny od ostatniej insuliny mamy 96 !!!!
sheridan pisze:Wow, no proszę, czyli coś dobrego się dzieje:)
Mamrot pisze:Mamrot pisze:10.07 - + 48 h godz.6.30 - stan 115 - odważyłam sie nie robić pomiaru o 18.30
a dzis rano o 6.30 na 72 godziny od ostatniej insuliny mamy 96 !!!!
o 18.30 mamy 131 - spokojnie mamrot ! to jest na plus 84 h od ostatniej insuliny
Tinka07 pisze:Mamrot, wiemy, że trzustka Kropci zaczęła na siebie pracować. Ale jednak dopóki nie jesteśmy pewne, czy będzie się jej chciało pracować rzetelnie, musimy ją kontrolować, i to na razie na mus 2 x dziennie przy dotychczasowym PRE rannym i wieczornym. Dopiero gdy wyniki zejdą Ci regularnie do poniżej 100 mg/dl, będziesz mogła odsapnąć.
Hmm, takie jest moje zdanie (bez skromności). Na Twoim miejscu dmuchałabym na razie jeszcze na zimne.
Pozdrawiam
Tinka

Avian pisze:Ja dziś wysłałam sąsiada do Berlina po strzykawki (no dobra - pojechal po leki dla siebie, więc sie załapałam)
Juz mi meldował, że kupił - mam nadzieję, że dobre.
Za to powiedział, że nie są zapakowane tak jak te 0,5ml dostepne w diabetyku po 100 w pudełku, a w woreczkach po 10 luzem![]()
Z tego co zrozumiałam, 15 euro za 5 woreczków. Zobaczymy, jak jest naprawdę, jak jutro z nimi wróci.
(Flagylu już niestety nie ma w niemieckich aptekach, buuu)
A wieści z frontu :
dziś rano Agatki PRE 150![]()
Zgłupiałam, bo przez ostatni tydzień właściwie cały czas w okolicach 300, pewnie przez Metronidazol - zwiększyłam dawkę do 1 jedn. No i jednak za dużo ...
Rano nie wiedziałam co zrobić - w końcu dałam tylko 0,5 jedn., bo musiałam iść do pracy, a nie chciałam ryzykowac hipoglikemii. Oczywiście popołudniu juz cukier 313, a wieczorne PRE 303. Dałam znów 1 jedn.
Biegunka jakby trochę osłabła, jest ciut-ciut lepiej.
Mam też wyniki posiewu z IDEXXu - wyrosło cudo - Acinetobacter baumannii![]()
Robią autoszczepionkę. 3 tygodnie czekania ...
Substancją czynną flagylu jest metronidazol. Metronidazol w tabletkach jest u nas wszędzie. Wystarczy tylko recepta.Avian pisze:Flagylu już niestety nie ma w niemieckich aptekach, buuu
Użytkownicy przeglądający ten dział: WafelkowyW i 6 gości