Pancura pisze:ps: Podawanie NaCl i furosemidu jest błędem, miłego dnia.
Koccuro, a co jest powodem podawania Twojemu kotu kroplówek z furosemidemKocurro pisze:Pancura pisze:ps: Podawanie NaCl i furosemidu jest błędem, miłego dnia.
moglabys objasnic laikowi dlaczego?
(bo moj kot wlasnie to ma podawane)
Tinka07 pisze:Koccuro, a co jest powodem podawania Twojemu kotu kroplówek z furosemidemKocurro pisze:Pancura pisze:ps: Podawanie NaCl i furosemidu jest błędem, miłego dnia.
moglabys objasnic laikowi dlaczego?
(bo moj kot wlasnie to ma podawane)Bardzo się zmartwiłam, bo taką terapię stosuję się wyłącznie przy poważnych schorzeniach.
Pozdrawiam
Tinka
mala1996 pisze:Zmiana leków na Benakor 5 mg 1/2 tab/1 dz.i cardilogin 2,5 mg 1/4 tab/1 dz.+ Chitofos 1,5 miarki 2xdz.
Szejbal pisze:A jaki jest poziom wapnia?
Szejbal pisze:A jaki jest poziom wapnia?
mala1996 pisze:przy mnie wet. badał jej chyba puls w tylnych pachwinach, a jak sie bada ciśnienie u kotów?
mala1996 pisze:Nie znam poziomu wapnia
mala1996 pisze:Czy z takimi wynikami jest jeszcze nadzieja na poprawe w wieku 16 lat?
mala1996 pisze:Pogorszenie po wczorajszych badaniach . kreatynina 11,7, mocznik ponad 300. Proszę o pomoc jestem załamana. Co mam zrobić z Małą, żeby ją uratować, do kogo zgłosic się w Toruniu?
Dodam, że po niej nie widać, że ma tak dużo gorsze wyniki. Chodzi, je, pije itp.
POMOCY
mala1996 pisze:Mocz był rozwodniony i wyszło białko +++, 1-2 leukocyty w polu widzenia. Więcej nie dało się z moczu zbadać.
mala1996 pisze: Z morfologi wiem ze cukier w normie, lekka anemia. Nic więcej nie wiem.
mala1996 pisze:Jechać z nią dzis jeszcze raz na krew?
Wczoraj nawodniona była i nie dostała kroplówki. Dużo pije, w sobiotę miała zatwardzenie. Dzis chyba też jak wychodziłam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 51 gości