Hej Vista,Vista87 pisze:Fruktozamina byłą zrobiona i była po jednym dniu w lodówce znaczy dokładnie 14h podwyższona 6krotnie. Kotka miała podejrzenie nerek lub pęcherza chorego i zrobione wszystkie badania krwi. Insulinę chętnie zmienimy w tym nie widzę problemu, problem pojawia się przy strzykawkach bo dostępne są tylko U40 a u kota jedna dawka i przeliczanie to czarna magia jeszcze dla mnie. Oczywiście badania zrobimy tak mocz jak i powtórnie krew na cukier do tego tarczyce. Na mojej wsi jest słąby dostęp do wszystkiego dla tego na wyniki niestety czekamy około 3dni. Glukometr chcemy zakupić tylko nie wiem jaki i jak pobierać tą krople tj skąd żeby wynik był miarodajny. Bardzo dziękuję za odpowiedź porady są nam bardzo potrzebne
nie rozumiem, co masz na myśli w związku z fruktozaminą. Nie ma czegoś takiego jak podwyższenie fruktozaminy 6-krotnie. Wartości referencyjne w labach są liczebnie jednoznaczne. Jeśli Elwira miała zrobione wszystkie badania krwi, to wpisz je tu proszę.
Vista, temat glukometrów w naszym wątku był często omawiany. Strzykawki U 100 są też w Polsce dostępne. Na ten temat znajdziesz w tym wątku wiele informacji. Wystarczy, że wrzucisz odpowiednie hasło na funkcję "szukaj". Liczę na Twoje zaangażowanie. Przepraszam, ale nie mam czasu, żeby Ci wszystko podać na srebrnej tacy.
Pozdrawiam ciepło
Tinka
EDIT: Nie mieszkam w Polsce, tak więc liczę na nasze dziewczyny, że będą Ci w adresach pomocne.