Kotka Milka pisze:Mocznik 200 mg/dl
potas 4,2mg /dl
przekroczone wartosci sodu i chlorkow,niski hematokryt-anemia
dostaje 30 mg preparatu actiferol,plus zastrzyki z b12
mam pytanie:
w karmach nerkowych jest cos takiego jak cytrynian potasu-jak wy go dawkujecie? gdzie kupujecie-jak karmicie koty zwyklymi karmami?
weci powiedzieli ze kot chudnie bo nerki nie produkuja krwinek czerwonych i ze to koncowka juz
A kreatynina?
Mocznik 200, to nie jest dramat, to można opanować. Potas zbliża się do dolnej granicy.
Nie znam preparatu actiferol, gdy moja kotka miała anemię, podawałam aranesp i faktycznie działał szybko i skutecznie, do tego suplementowałam żelazem.
Skoro jest jak piszesz, to przede wszystkim zbijałabym mocznik. Temu właśnie służyć mają kroplówki, dawałabym codziennie wraz z lespewetem. Trzeba kota ustabilizować i zastanowić się co dalej. Sorry za ogólniki ale nie mam czasu wyszukiwać Twoich starszych postów i wszystkich informacji o Twoim kocie, nie mam więc konkretniejszych i pełniejszych danych. Nie wiem skąd jesteś, ale wet, który mówi, przy moczniku na poziomie 200, że to końcówka, nie budzi mojego zaufania.
I nie zastanawiaj się co jest w karmach dla nerkowców, karm go tym, co lubi, bo najważniejsze, żeby jadł. Jeśli są wymioty i brak łaknienia, może spowodowane przez mocznik, to można kotu podawać solvertyl osłonowo. To najwygodniejszy dla właściciela i chyba też dla kota środek.