Wątek cukrzycowy VIII

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pt kwi 19, 2013 18:36 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Witam

Postanowiłam poszukać pomocy tutaj od Was kochani może ktoś mi pomoże bo mi ręce już opadają. Kotka moja ma 7 lat, od 2 lat na pewno choruje na cukrzyce która niedawno została zdiagnozowana, cukier ma wysoki ponad 380-400 mg/dl (kotka waży 5 kg), najpierw weterynarz zalecił Caninsulin 40 j.m/ml zaczęliśmy od 2 jednostek zero reakcji, 3 jednostki także wiec doszło do 4 jednostek cukier raptem po jedzeniu spadał do 350 mg/dl, zmiana insuliny na LANTUS SoloStar dziś pierwszy raz dostała 4 jednostki także cukier spadł tylko o 100 mg/dl. Proszę o pomoc co mam robić !! Będę wdzięczna, byłabym w stanie nawet zapłacić komuś za pomoc co dalej mam robić aby ruszyć "z kopyta", aby podpowiedzieć weterynarzowi co inni o tym myślą, zawsze jakaś rada ! Mój mail agnesos@wp.pl

No i właśnie wpadła zrozpaczona opiekunka - cytat wyżej - założyła nowy post, bo części edukacyjnej brak a ona nie wie co robić.
Może Moderatorzy odpowiedzą i pomogą? :? :?

Molesław

Od: Pon lut 11, 2013 14:28

Post » Pt kwi 19, 2013 18:53 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Albo to tania prowokacja. Adres mailowy dziwny :?

Karolcia i Dziki

Od: Pt lut 22, 2013 19:31

Post » Pt kwi 19, 2013 19:18 Re: Wątek cukrzycowy VIII

NITKA/KARINKA pisze:Zamieszanie wydzieliłam do odrębnego wątku
viewtopic.php?f=36&t=152480

Za naruszenie zasad Regulaminu Miau Użytkownik/czka Mamrot otrzymał/a ostrzeżenie.
viewtopic.php?p=9771783#p9771783

Wątpliwości i uwagi dotyczące sposobu moderowania należy zgłaszać wyłącznie na PW do administracji Forum.
NITKA/KARINA, proszę o odpowiedź na moją prośbę:
Proszę moderatorkę o odblokowanie wątku V, abym mogła usunąć z opracowanych przeze mnie tam tematów nazwy leków i ich dawkowanie.
Pozdrawiam serdecznie
Tinka
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Pt kwi 19, 2013 19:24 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Kochane Dziewczyny i Chłopaki, wyślę Wam wszystko, co opracowałam. Dziś jednak nie potrafię opanować tego całego chaosu. Postaram się jak najszybciej przesłać Wam mailem stronę edukacyjną.

Wiśniak, zaraz podam Ci swój mail na pw.

Trzymajcie się
Tinka
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Post » Pt kwi 19, 2013 19:28 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Molesław pisze:
No i właśnie wpadła zrozpaczona opiekunka - cytat wyżej - założyła nowy post, bo części edukacyjnej brak a ona nie wie co robić.

Tak, ta zrozpaczona opiekunka wpadła na forum 23 godziny temu.
Na jej wątek jest 70 wejść.
Twoja odpowiedź jest pierwsza.

Wątek V odblokowany.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pt kwi 19, 2013 19:33 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Kurczę, co tu się dzieje? Zniknęło 5 stron, ktoś coś wydziela... ja już mam tej durnoty po kokardę. :evil:
Obrazek

Małgorzata i Toffee

Od: Śro kwi 25, 2012 21:58

Post » Pt kwi 19, 2013 19:35 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Tinka07 pisze:Kochane Dziewczyny i Chłopaki, wyślę Wam wszystko, co opracowałam. Dziś jednak nie potrafię opanować tego całego chaosu. Postaram się jak najszybciej przesłać Wam mailem stronę edukacyjną.

Trzymajcie się
Tinka

Przede wszystkim Ty się trzymaj Tinko. Jakoś wybrniemy z tego bagna.
Dziękuję.

Wiśniak

Od: Nie lis 20, 2011 15:16

Post » Pt kwi 19, 2013 19:47 Re: Wątek cukrzycowy VIII

w razie czego - ja mam strone edukacyjną w postaci pliku. bez obrazków, ale jest cały tekst, tak mi sie przynajmniej wydaje. 99 stron więc chyba tak. :kotek:
dawajcie znać jak komus przesłac, jesli Tinka nie ma nic przeciwko.

LeiaSW

Od: Sob mar 02, 2013 14:58

Post » Pt kwi 19, 2013 19:50 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Wiśniak pisze:Przede wszystkim Ty się trzymaj Tinko. Jakoś wybrniemy z tego bagna.
Dziękuję.
Ja trzymam się nieźle. Ci, co zrobili bagno, zaczynają je suszyć. Nie wiem jeszcze jednak, czy na tym prowizorycznie wysuszonym bagnie będę chciała mieszkać.

Paaa,
Tinka

Tinka07

Post » Pt kwi 19, 2013 20:23 Re: Wątek cukrzycowy VIII

NITKA/KARINKA pisze:
Molesław pisze:

Tak, ta zrozpaczona opiekunka wpadła na forum 23 godziny temu.
Na jej wątek jest 70 wejść.
Twoja odpowiedź jest pierwsza.
NITKA/KARINA, pomóż jej. Ma weta, chodzi do niego regularnie. Mnie na temat dawek insuliny wypowiadać się na razie nie wolno. A tu jednoznacznie istnieje problem z dawkowaniem insuliny
(tzw. kontrregulacja lub bardziej fachowo efekt Somogyi).

Pozdrawiam serdecznie
Tinka

Tinka07

Post » Pt kwi 19, 2013 20:37 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Tinka07 pisze:Kochane Dziewczyny i Chłopaki, wyślę Wam wszystko, co opracowałam. Dziś jednak nie potrafię opanować tego całego chaosu. Postaram się jak najszybciej przesłać Wam mailem stronę edukacyjną.

Trzymajcie się
Tinka

Tinko, ja mam też Twoja strone edukacyjna jako plik na kompie. czy jak ktos bedzie chcial to zgadzasz sie, żebym przesłała czy wolisz sie sama tym zajmować?

LeiaSW

Od: Sob mar 02, 2013 14:58

Post » Pt kwi 19, 2013 21:04 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Mam do powiedzenia tyle: osoba/osoby, która rozpieprzyła ten topik (nie wiem, może osoby) w imię "moderacji" wykazała wyjątkowym stopniem głupoty, małostkowości, złośliwości i szkodnictwa. Po prostu to się w głowie nie mieści, że można mieć taki kurzy móżdżek i wykazać się taką ciasnotą umysłową. Fajnie mieć władzę, wejść do piaskownicy i poburzyć coś co inni budowali w pocie czoła? No, jakie to uczucie? Po prostu moje gratulacje, życzę dobrej nocy i zdrowego snu.

Ostrzeżenia dla osób tutaj piszących to też popis skrajnej durności tzn "moderacji". Najlepiej wytępić wszystko co wartościowe, przegnać stąd osoby, które zrobiły może dobrego i mają ocean wiedzy. Najlepiej niech zostaną na miau różne dziunie wymieniające się migającymi serduszkami i zdjęciami.
A teraz proszę mnie zbanować. Będzie mniej o jeszcze jedną osobę udzielającą niedozwolonych porad.

Dziewczyny, proszę dajcie mi znać, jeśli będziecie coś organizować gdzie indziej.
amberiada@tlen.pl
Ostatnio edytowano Pt kwi 19, 2013 21:23 przez sheridan, łącznie edytowano 1 raz

sheridan

Od: Śro wrz 02, 2009 12:58

Post » Pt kwi 19, 2013 21:10 Re: Wątek cukrzycowy VIII

no widze ze ostro pocisnęli taka mentalność polaka typowe pazdziochy z mackiem się trzymamy mamy czesc edu na kompie sledze temat mimo ze nie pisze ale jestem codziennie jeśli się gdzies wyprowadzicie dajcie znac :kotek:

piotr2422

Od: Śro sty 02, 2013 1:33

Post » Pt kwi 19, 2013 21:16 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Od razu mi lepiej po tym ostrzeżeniu! Słowo daję, jak babcię kocham, już stoję na baczność! Może nawet poszukam brzydkich słów we wcześniejszych swoich postach i sama się pod....olę do bana! Dostać ostrzeżenie za wyraz, którego nie ma, nie istnieje po prostu, tak jak thx! Może wiesz, że to znaczy thanks? Ale czy ja tak napisałam? Pozdroofka :ok:

Poza tym u nas lipa na maksa. Cukier skacze pod sufit, w pęcherzu stan zapalny, w pyszczku jakaś wielka narośl do usunięcia a węzły chłonne krezki powiększone :( :( :(

Niech mnie ktoś przytuli :(

Karolcia i Dziki

Od: Pt lut 22, 2013 19:31

Post » Pt kwi 19, 2013 21:25 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Karolcia i Dziki pisze: Poza tym u nas lipa na maksa. Cukier skacze pod sufit, w pęcherzu stan zapalny, w pyszczku jakaś wielka narośl do usunięcia a węzły chłonne krezki powiększone :( :( :(

Niech mnie ktoś przytuli :(
Przytulam, ale Quxxx, musisz zrobć porządek ze stanem zapalnym. Czy był zrobiony posiew moczu i antybiogram? Napisz najlepiej wszystko dokładnie po kolei.

Papatki
Tinka

Tinka07

[poprzednia][następna]