Tinka07 pisze:Avian, to nie są liczby absolutne, lecz procentowe. Niewiele mi mówią, jeśli nie mam liczby leukocytów z 19.02.Avian pisze: Edit : wetka ma nasze leukogramy w domu, na razie pamiętam, ze było bardzo dużo segmentów i tylko kilka pałeczek.
Edit2 : w ostatnim rozmazie (ręcznym, z 19.02.) wetka naliczyła 87 segmentów, 3 pałeczki, 10 limfocytów.
Oops, miałam dokleić na stronie wyniki z 19.02. - jutro zeskanuję, dziś mam urlop.
Leukocytów miała wtedy 42,3 tys
Lym - 14,8
Mon - 0,8
Gra - 26,6
Tinka07 pisze:PS: O wapniu napiszę następnym razem. Czy był zrobiony też wapń zjonizowany? Jaki jest poziom białka całkowitego i albumin we krwi?
Wapń zjonizowany nie był robiony - wetka mówi, ze do badania są niezbędne jakieś specjalne warunki pobrania krwi, a w tej lecznicy się nie uda. Zrobię w najbliższym czasie obu kotom, jakoś ten temat odsunęłam, bo uznałam, że teraz nie jest aż tak pilny.
Białko całkowite : 7,1 g/dl
Albuminy 35,8 g/l
To przerażające co napisałaś o środkach zastosowanych do narkozy.
Pytałam przed badaniem, jak będzie wyglądało znieczulenie, pamiętając, że mam chorego kota.
Zapewnili, że narkoza będzie leciutka i krótka. Zdziwiłam sie, kiedy zapowiedzieli, ze mam odebrać kota dopiero po paru godzinach ...
To dokładnie potwierdza moją dotychczasową opinię o tej lecznicy

Najgorsze, ze przy badaniach specjalistycznych czesto nie ma sie wyboru i trzeba skorzystać z takiej niepolecanej ...
Moja wetka chciała być przy badaniu - stwierdzili, ze jej obecność jest zbędna

Dziękuję za Twoją wiedzę Tinko!
I dobra wiadomość sprzed godziny - wynik najniższy w ciągu ostatnich paru dni - 155

Steryd był podany wczoraj o 13. Zmierzę jeszcze cukier o 16 i podam steryd. Wysoki wynik powinien znów być wieczorem.
Czy pozwolisz, ze wykorzystam to co napisałaś o użytych środkach w uzasadnieniu, dlaczego nie polecam tej lecznicy?