Bloo !
Nie wiem ile masz kotów i czy masz możliwość oddzielić je na czas Twojej nieobecności w domu.
Rozwiązaniem jest automayyczny karmnik. Może być pojedyńczy. Można pozostawić niewielką ilość jedzenia.
Ale istotne jest by kocio jadł do momentu rozpoczęcia działania dawki insuliny. Rano Matylda dostaje 2 posiłki w odstępie 2 godzin, wieczorem drugi posiłek jest najpóźniej po 3 godzinach po PRE, bowiem insulina Lantus rozpoczyna pracę u Matyldy po 4 godzinach po zastrzyku.
Jeśli kocio będzie jadł, kiedy insulina zacznie pracować, to może nie mieć tyle siły, by obnizyć poziom cukru i następne PRE będzie wysokie.
Nie wiem czy jasno tłumaczę, Kocio może jeść do czasu rozpoczęcia działania insuliny po kolejnym zastrzyku.
Jeśli nie możesz rozłożyć posiłku rano to może uda się wieczorem.
Nie wiem jakie masz paski do moczu. Ja mam firmy Bayer 10-cio wskaźnikowe. Otóż zauważyłam, że bilirubina neg i (+) ma prawie taki sam kolor. W świetle sztucznym nie widziałam różnicy. (+) jest tylko lekko różowy. Poza tym ważne jest jak długo pasek przebywa w moczu i czy po wyjęciu paska odsącza się nadmiar moczu na brzegu np. szklanki i trzyma pasek w pozycji poziomej, tak by odczynniki na poszczególnych polach nie nachodziły na siebie.
Jeśli pasek do moczu wykazał (+) a we krwi było neg. to bilirubina powinna być w porządku.
Pozdrawiam
PS. Do jutra