Moderator: Moderatorzy
nicka pisze:hej dziewczyny![]()
ja tylko na chwilkę, ostatnio byłam bardzo zabiegana, dzienniczek w trakcie tworzenia...
ale mam inny problem / pytanie. co zrobić kiedy glukometr pokazuje różne pomiary? np. pierwsze pobranie krwi nie do pełna (więc uznaję je za nieważne) : wynik Hi, drugie pobranie (na pasku do końca) : wynik 356.
Który wynik jest właściwy?
chyba nie powinno być Hi skoro nawet kropla nie była do końca na pasku...?
kilka razy już mi się tak zdarzyło i wyniki zawsze były kosmiczne - jedne np. około 500, drugi około 300.
który sie liczy? nie mogę w nieskończoność kłuć tego biednego uszyska, żeby sprawdzić jaki jest wynik, ale czasem mi właśnie takie niewaidome wychodzą.
mam glukometr xcell.
może ktoś wie czemu tak?
nonsuch pisze:Skład tej metylokobalaminy jest chyba ok, tylko że ona jest relatywnie droga, jak mówiłam ja płacę ok. 70 zł z przesyłką za 60 tabletek, ale jeśli kociak jest w naprawdę złej kondycji to kup to, co dojdzie szybciej![]()
Nie spotkałam się nigdzie z instrukcją kiedy, jak i z czym podawać b12 i kwas foliowy. Ja daję to psu do jedzenia i nie protestuje. Poza tym b12 i kwas foliowy się uzupełniają, nie ma tak, że jeno nie działa bez drugiego, działa, tylko efekty nie są w pełni osiągnięte. Mój psiak początkowo tez miał duże problemy, nie mógł normalnie wskoczyć na łóżko i był bardzo biedny, ale tak gdzieś po dwóch tygodniach kuracji wszystko się cofnęło. I daję mu b12 i kwas foliowy cały czas. Układ nerwowy cukrzyka jest tak czy siak osłabiony, bez cudów, skoki cukru zawsze się mogą zdarzyć, nawet jak się tego nie wyłapie, więc nie chcę ryzykować, że objawy znowu wrócą.
pozdrawiam
Patii pisze:Znalazłam fajne zdjęcie. Już chyba mi rozjaśniło ile to jest ilemyślę że jest to fajna stronka dla początkujących w sensie odmierzania dawek.
Poniżej zdjęcia wklejam link. I jeszcze jedno znalazłam w ogóle odlotowe dla tych co chcą używać 0.3 U100.
patkazal pisze:Dzięki za odpowiedź! No właśnie nie da radyOna nie zna Pafnusia na tyle, boi się, bo to jednak dzikun jest, trochę przyzwyczajony do ludzi, ale nadal dzikun.. Jutro będę próbować robić krzywą co 2 godziny - zobaczymy co wyjdzie. Ostatecznie też nie będzie nas 1,5 dnia, choć to niewiele zmienia, może niepodanie insuliny przez taki czas nam bardzo nie zaszkodzi?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości