Moderator: Moderatorzy
Pewne szanse istnieją, ale wiesz jak to jest w medycynie - nigdy nie można stwierdzić czegoś z całą pewnością.Nemi pisze:PcimOlki pisze:Spoko, już po wizycie.
I co przeżyjesz ? Dobrze by było, bo nauczanie jest trudne![]()
....
najszczesliwsza pisze:...
Co oni ci dali na tą dupę ukłutą?
![]()
To tylko jeden kot, a ile uratowanych?
PcimOlki pisze:(...)
Ja natomiast, korzystając okazji dnia ostatniego, chciałbym wyrazić życzenie, by wątek niniejszy definitywnie zniknął, w wyniku braku potrzeby jego istnienia.
THE EFFECTS OF RHEUM OFFICINALE ON THE PROGRESSION OF FELINE CHRONIC KIDNEY DISEASE by ANDREW S. HANZLICEK
The commercially available Chinese rhubarb extract (Rubenal®) is safe when administered to cats with Stage II or III CKD. In the studied population of cats, based on the analysis of easily measured clinical indicators of renal exocrine and endocrine function, this study failed to find a significant difference in the progression of feline CKD between cats administered oral benazepril, Rubenal®, or both at recommended doses. Further investigation into the effects of rhubarb extract as it relates to specific subsets of the cat population affected with CKD and as compared to no treatment may be indicated.
Department of Clinical Sciences
College of Veterinary Medicine
KANSAS STATE UNIVERSITY
Manhattan, Kansas
2011
Odpowiednich, tzn. z antykoagulantem w probówce z materiałem do morfologii. I trzeba od razu wybełtać, żeby się skrzep nie zrobił. Ale to vet będzie wiedział, tylko warto mu na wszelki wypadek przypomnieć, żeby ze sobą zabrał. No i trzymać auto pod domem, żeby w miarę szybko zawieźć próbki do labu.PcimOlki pisze: --- 2. Próbki powinny być w próbówkach odpowiednich do rodzaju badania.
Dlatego nie koncentrował bym się zanadto na tym, przed uzyskaniem pozostałych.taizu pisze:Badania ciśnienia krwi kotom większość wetów nie praktykuje (nie umie), na amerykańskich stronkach czytałam, tak więc się nie zdziw, jak Twój sie zdziwi....
lucyper pisze:Czy ktos z Was uzywa Alugastin?Doktor Neska zaproponowala,zebym dodala do Famidyny 1,5ml 2x dziennie Alugastin.
malwina pisze:lucyper pisze:Czy ktos z Was uzywa Alugastin?Doktor Neska zaproponowala,zebym dodala do Famidyny 1,5ml 2x dziennie Alugastin.
Czy Ty masz na myśli alugastrin?
Jeśli tak, to ta zawiesina była niejadalna dla mojego Smolika - ona ma leciutko miętowy posmak. Dlatego zażywamy alusal. Ale my dodajemy do jedzenia, jako chwytacz fosforu. Jeśli dr Neska zaleciła do famidyny, to pewnie w celu "odkwaszenia" żołądka, bo on może mieć dwa zastosowania, w zależności od tego kiedy podasz kotu (w odniesieniu do posiłku)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości